Πέτρος Σκαφιάς: “Το ΚΟ έρχεται όποτε το θέλω εγώ”

Prizefighting: Πριν από μερικούς μήνες μετακινήθηκες στην σχολή του Armagos Team. Πόσο διαφορετική είναι η προπόνησή σου τώρα;

Πέτρος Σκαφιάς: Τώρα είμαι στο Αρμάγος gym και οι προπονήσεις μου είναι ατελείωτες. Προπονούμαστε πολύ σκληρά με τους δασκάλους μου και τους συναθλητές μου.

Prizefighting :Στις 5 Μαΐου αντιμετωπίζεις τον Λεονάρδο Σίνη σε αγώνα ΜΜΑ. Ποια θα είναι η τακτική σου στον συγκεκριμένο αγώνα;

Π.Σ.: Δεν έχω τακτική για κανέναν αντίπαλο, πάντα μπαίνω και παίζω το δικό μου παιχνίδι και όχι το δικό τους. Τους πάω πάντα εκεί που θέλω και κουμαντάρω εγώ τα παιχνίδια μου. Μερικοί μπορεί να λένε για τους πολλούς αγώνες που έχω και την μεγάλη μου εμπειρία. Δεν έχω πολλούς αγώνες απλά η εμπειρία μου προέρχεται από την αγάπη μου για αυτό που κάνω. Έχω 22 αγώνες kickboxing και 2 ΜΜΑ αλλά όταν παίζω είναι σαν να είμαι ο εφευρέτης του αθλήματος. Τους χτυπάω από παντού και δεν αφήνω να γίνονται λάθη.

Prizefighting: O Σίνης φημίζεται για την αντοχή του στα χτυπήματα και μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί ΚΟ ή ΤΚΟ. Θεωρείς πως θα μπορούσες να πετύχεις κάτι τέτοιο και να τελειώσεις τον αγώνα;

Π.Σ.: Έως τώρα φημιζόμουν εγώ για την αντοχή μου αλλά δεν έχω δει αγώνα του να τελειώνει αντίπαλο στο όριο. Ο δάσκαλος του Λεονάρδου μας τον παρουσίασε ως παγκόσμιο πρωταθλητή kick boxing, όταν όμως νιώσει τα πρώτα χτυπήματα θα καταλάβει πως είναι οι πρωταθλητές. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα του και αυτός ποντάρουν στο να παλέψουν μαζί μου αλλά πως θα παλέψει με κάτι που δεν μπορεί να δει;!

Εγώ όταν έπαιξα με τον Στρουμπούλη ήταν ο πρώτος μου επαγγελματικός αγώνας και τον νίκησα. Ασχέτως αν έδωσαν ισοπαλία και μετά το άλλαξαν . Εφόσον δεν μπόρεσε να μου κάνει κάτι ο Στρουμπούλης στο έδαφος που είναι καθαρά grappler, πως θα το κατορθώσει ένας χαμηλότερου επιπέδου grappler; Θα πρέπει να είναι πολύ τυχερός. Όσον αφορά το ΚΟ, αυτό το φέρνω εγώ όποτε θέλω. Αλλά θα αφήσω τον κόσμο να απολαύσει το παιχνίδι μου πρώτα.

Prizefighting: Έχεις αντιμετωπίσει μερικούς από του καλύτερους kickboxer στην Ελλάδα. Υπάρχει κάποιος αθλητής ενάντια στον οποίο θα ήθελες να αγωνιστείς μαζί του στο ρίνγκ;

Π.Σ.: Και να υπήρχε κάποιος αντάξιός μου, που δεν μου ρχεται και κανένας στο μυαλό, δεν νομίζω να ήθελε αυτός να με αντιμετωπίσει. Τα σχέδιά μου είναι για πολύ πιο ψηλά.

Prizefighting: Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου μετά από τον αγώνα με τον Σίνη;

Π.Σ.: Να μην ξαναπαίξω με κανέναν συμπατριώτη μου ποια. Μου έγινε αυτή η πρόταση και δέχτηκα αυτόν τον αγώνα διότι θέλω να αποδείξω το πόσο καλός είμαι και για να το αποδείξω πρέπει να αντιμετωπίσω αντιπάλους όπως ο Σίνης. Όταν τον προτοείδα να παίζει στο MCP μου άρεσε πάρα πολύ και τον υποστήριξα μανιωδώς αλλά αυτή είναι η δικιά μου κατηγορία και όποιος έρχεται σε αυτήν θα αναγκάζεται να αλλάξει, όπως έκανα και πολλοί από τους προηγούμενους αντιπάλους μου.

Ο Πέτρος Σκαφιάς θα αντιμετωπίσει τον Λεονάρδο Σίνη στις 5 Μαΐου στο MCP 8.