Διαδικαστική νίκη με ομόφωνη απόφαση για τον Anthony Joshua

O Anthony Joshua κατάφερε να επεκτείνει το ρεκόρ του σε 21-0 μετά την νίκη του τα ξημερώματα επί του Joseph Parker.

Ο αγώνας δεν περιείχε ιδιαίτερη δράση καθώς οι δύο πυγμάχοι αντάλλαζαν συνεχώς jab με τον Joshua να έχει την υπεροχή στον έλεγχο της απόστασης.

Ο Parker κατάφερε να περάσει αρκετά χτυπήματα στο σώμα του Joshua, τα οποία όμως δεν φάνηκαν να προβληματίζουν τον Άγγλο πρωταθλητή που προσπάθησε σε ορισμένες στιγμές να επιχειρήσει κοντινούς συνδυασμούς στο clinch. Ο Parker είχε ελαφρύ προβάδισμα μέχρι και τον 3ο γύρο ενώ ανέβασε και πάλι την απόδοσή του ανάμεσα στον 7ο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Giuseppe Quartarone, χώρισε σε αρκετές στιγμές τους δύο μαχητές όταν βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και στο clinch και τους απέτρεπε με αυτόν τον τρόπο από το να ανταλλάξουν βαριά χτυπήματα. Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήρθε στον 6ο γύρο, όταν ο Joshua κατάφερε να βρει στόχο με μερικά χτυπήματα ενώ ο Parker απάντησε άμεσα και κυνήγησε τον αντίπαλό του προς τα σχοινιά. Ο διαιτητής διέκοψε για ακόμα μια φορά την αναμέτρηση και έκανε παρατήρηση στον Parker επειδή δεν σταμάτησε άμεσα μετά την εντολή του.

Το match συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τον Parker να κινείται κυκλικά και να προσπαθεί να χρονίσει το δεξί του overhand πίσω από το jab του και τον Joshua να αρκείται σε συνδυασμούς 3 χτυπημάτων, κρατώντας τον αντίπαλό του σε απόσταση.

 

Ο Joshua έλαβε την ομόφωνη νίκη με τους κριτές να βαθμολογούν τον αγώνα με 116-112 υπέρ του.

Στην συνέντευξη μετά τον αγώνα, ο Joshua εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί ενάντια στον Deontary Wilder ενώ εμφάνισε ως πιθανό αντίπαλο και τον Tyson Fury.