18χρονη έχασε την ζωή της εξαιτίας του weight cut

Σύμφωνα με το κανάλι 9 News Perth της Αυστραλίας η 18χρονη ερασιτέχνης kickboxer Jessica Lindsday έχασε την ζωή της καθώς έκοβε βάρος για τον επόμενό της αγώνα.

Η Linday είχε βγει για τρέξιμο έτσι ώστε να χάσει τα τελευταία γραμμάρια και να φτάσει τα 64 κιλά στα οποία θα αγωνιζόταν, όταν λιποθύμησε εξαιτίας της σφοδρής αφυδάτωσης. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε 4 μέρες αργότερα.

Ο Dr. Kosterich, ο οποίος ήταν ο γιατρός που επέβλεπε την Lindsday για τις τελευταίες μέρες της ζωής της δήλωσε:

Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο αν φτάσεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Είναι ένα σημείο που ξεπερνάει ακόμα και την πλήρη αφυδάτωση

Η νεαρή αθλήτρια λίγες μέρες πριν τον αγώνα της είχε κάνει μια ανάρτηση στα social media στην οποία ανέφερε πως το κόψιμο βάρους την δυσκολεύει αρκετά.

Η υπόθεση διερευνάται και αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Αυτός είναι άλλος ένας θάνατος που προέρχεται από weight cut ενώ οι αρμόδιες επιτροπές δηλώνουν επανειλημμένα πως δεν μπορούν να παρέμβουν επί του θέματος αφού είναι εκτός της δικαιοδοσίας τους. Η ευθύνη για τέτοια περιστατικά φαίνεται πλέον να βαραίνει εξ’ολοκλήρου τους αθλητές και το προπονητικό τους team όπως και την εκάστοτε διοργάνωση στην οποία λαμβάνουν μέρος.