Πρόβλημα στα νεφρά εξαιτίας του weight cut η Montano, χάνει την ζώνη της

Η Nico Μοntano δεν κατάφερε να ζυγιστεί για τον αγώνα της ενάντια στην Valentina Sevchenko χθες καθώς χρειάστηκε να προσκομισθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας της, η 29χρονη αθλήτρια αντιμετώπισε πρόβλημα με την νεφρική της λειτουργία, το οποίο πιθανότατα θα ξεπεράσει μέσα στις επόμενες μέρες. Ο συναθλητής της Steve Hanna δήλωσε:

Θα είναι καλά σε μερικές μέρες. Η ιατρική ομάδα του UFC κλήθηκε να αξιολογήσει την κατάστασή της το πρωί της ζύγισης. Αποφάσισαν πως θα έπρεπε να σταματήσει να χάνει βάρος και να μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τα νεφρά της. 

Ο Dana White δεν μίλησε για την κατάσταση της αθλήτριας αλλά δήλωσε πως θα καθαιρεθεί από την θέση της πρωταθλήτριας:

Η ζώνη μένει κενή. Η Sevchenko πεθαίνει να αγωνιστεί για τον τίτλο οπότε είμαστε σε διαδικασία να κανονίσουμε άλλο αγώνα. 

Η Montano αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς και ασθένειες μέσα στο 2018 και έτσι δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τον Δεκέμβριο του 2017 μετά την νίκη της επί της Roxanne Modaferi. Η Sevchenko προέρχεται από την εύκολη νίκη της επί της Priscila Cachoeira ενώ είχε διεκδικήσει και τον τίτλο της bantamweight κατηγορίας ενάντια στην Amanda Nunez.