Πρωταθλητής της Bantamweight κατηγορίας της Π.Ο.ΜΜΑ ο Μάκης Σιούτης (live ανάλυση αγώνων)

Γράφει ο Βασίλης Νικολακόπουλος

Σιούτης vs. Μαραθιάς, Ημιτελικός Bantamweight κατηγορίας

Πρώτος γύρος με τον Σιούτη και τον Μαραθιά να συναντιούνται στα ημιτελικά για την διεκδίκηση της Bantamweight ζώνης. Ο Σιούτης φαίνεται πιο ελαφρύς στα πόδια του, ενώ ο Μαραθιάς πιο στιβαρός. Ο Σιούτης πετυχαίνει αρκετά χτυπήματα και αλλάζει συνέχεια γωνίες ενώ σετάρει ωραία και τα takedowns του. Ο Μαραθιάς με πιο βαριά χτυπήματα δεν καταφέρνει το καίριο χτύπημα που αναζητά.
Πρώτος γύρος Σιούτης, 10-9

O δεύτερος γύρος ξεκινάει πάλι στον ίδιο ρυθμό. Ο Σιούτης κινείται μέσα και έξω από την ακτίνα του Μαραθιά πετυχαίνοντας σχεδόν κατά βούληση. Ο Μαραθιάς προσπαθεί κάποιο takedown αλλά το χάνει. Ο Σιούτης συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό. Νικητής με ομόφωνη απόφαση ο Σιούτης. Θα αντιμετωπίσει τον Σωτήρη Κασελούρη στον τελικό.

 

Σιούτης vs. Κασελούρης, Τελικός Bantamweight κατηγορίας

Ο Κασελουρης κλείνει άμεσα την απόσταση και πάει για το takedown.Ο Σιούτης αμύνεται αλλά ο Κασελούρης αφήνει το double leg και χρησιμοποιώντας το underhook κολλάει τον Σιούτη και αρχίζει και χτυπάει με το ελεύθερο χέρι του. Λίγα γόνατα ακόμα από τον Κασελούρη και ο γύρος τελειώνει.
Πρώτος γύρος, 10-9 Κασελουρης

Δεύτερος γύρος και ο Κασελούρης επιχειρεί το ίδιο πλάνο αλλά δεν είναι τόσο δραστήριος ούτε στα χτυπήματα ούτε στα takedowns του. Ο Σιούτης σπάει την απόσταση και βρίσκει στόχο με τα χτυπήματα του. Ο Κασελούρης φαίνεται να επηρεάζεται και κυνηγάει τον Σιούτη, που αποφεύγει τα χτυπήματα. Ο Κασελούρης κλείνει πάλι την απόσταση αλλά παραμένει αδρανής. Ο Σιούτης ξεφεύγει και συνεχίζει να κάνει ζημιά στο όρθιο παιχνίδι.
Δεύτερος γύρος, 10-9 Σιούτης

Ο τρίτος γύρος ξεκινάει με τον Κασελούρη να προσπαθεί να κλείσει πάλι την απόσταση αλλά πέφτει στο Thai Clinch και δέχεται αρκετά γόνατα από τον Σιούτη. Ο Κασελούρης σπάει το clinch αλλά ένα counter χτύπημα του Σιούτη στο σαγόνι τον ρίχνει ΚΟ. Ο Μάκης Σιούτης είναι ο νέος amateur bantamweight πρωταθλητής της Π.Ο.ΜΜΑ.