Πρωταθλητής στον τελευταίο του αγώνα ο Χριστοδούλου

Ο Τόνυ Χριστοδούλου έκλεισε χθες την καριέρα του κατακτώντας την ζώνη της lightweight κατηγορίας του MMA Challenge Pro μετά από την νίκη του επί του Ταχταμπά.

Ο πρώτος γύρος ξεκίνησε με τον Ταχταμπά να χτυπάει με μακρινά λακτίσματα καθώς κινούμενος κυκλικά παρέμενε μακριά από τον αντίπαλό του. Ο Χριστοδούλου επιχείρησε ένα takedown που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει αλλά στην συνέχεια οδήγησε τον Ταχταμπά στο πλέγμα και κατάφερε να τον ρίξει στο έδαφος. Στην συνέχεια ο Τόνυ πέρασε στην half guard και χτύπησε αρκετές φορές τον Ταχταμπά με κοντινές γροθιές και μερικούς αγκώνες. Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε ξανά με τον Ταχταμπά να προσπαθεί να χτυπήσει από μακριά αλλά και πάλι ο Τόνυ κατάφερε να κλείσει την απόσταση και να πάρει το takedown.

Στον τρίτο γύρο ο Τόνυ φάνηκε ελαφρώς κουρασμένος, κάτι που ο Ταχταμπάς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για να καταφέρει να προκαλέσει ζημιά με μακρινά λακτίσματα. Μετά από περίπου ένα λεπτό ο Χριστοδούλου κατάφερε να πάρει άλλο ένα takedown και στην συνέχεια πέρασε στην πλάτη του Ταχταμπά και τελείωσε τον αγώνα με rear naked choke. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ταχταμπάς συνέχιζε να πιέζει μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά το γεγονός πως βρισκόταν συνεχώς σε μειονεκτική θέση, ενώ είχε υποστεί και ένα βαθύ κόψιμο πάνω στο βλέφαρο που του προκάλεσε αιμορραγία.

Ο Χριστοδούλου ολοκληρώνει την καριέρα του με ρεκόρ 13-7-0.