Ο Whittaker επικρατεί ξανά επί του Romero σε κοντινό αγώνα

Την δεύτερη νίκη του επί του Yoel Romero κατάφερε ο Robert Whittaker ο οποίος επικράτησε με πλειοψηφική απόφαση στον χθεσινό αγώνα.

O Whittaker ξεκίνησε τον αγώνα με μια μετρημένη προσέγγιση καθώς έβρισκε στόχο με jab για να κρατήσει τον Romero σε απόσταση και στην συνέχεια επιτιθόταν στο μπροστινό πόδι του αντιπάλου του με λακτίσματα και stomps. Ο Romero επιχείρησε αρκετά βαριά χτυπήματα χωρίς όμως να βρει στόχο. Ο «Reaper» συνέχισε την ίδια προσέγγιση και στον δεύτερο γύρο και είχε επιτυχία με τα λακτίσματα στο μπροστινό πόδι του Romero ενώ τα jab του κρατούσαν τον Κουβανό σε απόσταση και διέκοπταν τον ρυθμό των επιθέσεών του.

Η ροή του αγώνα άλλαξε στον τρίτο γύρο, όταν ο Romero βρήκε στόχο με ένα βαρύ δεξί που έστειλε τον Whittaker στο καναβάτσο. Ο πρωταθλητής σηκώθηκε αμέσως αλλά ο κουβανός ακολούθησε με χτυπήματα και κοντινούς αγκώνες κόντρα στο πλέγμα καθώς ο Whittaker προσπαθούσε να συνέλθει. Οι δύο μαχητές χωρίστηκαν λίγο αργότερα και ο ρυθμός έπεσε καθώς αμφότεροι έδειχναν κουρασμένοι από την προσπάθεια.

O Whittaker φάνηκε να συνέρχεται στον τέταρτο γύρο και συνέχισε να περνάει λακτίσματα, αυτή την φορά σημαδεύοντας στην μέση του Romero. Ο κουβανός έδειχνε κουρασμένος και παρέμενε αρκετά στατικός αλλά κατάφερε να περάσει ένα ακόμα βαρύ δεξί πριν το τέλος του γύρου το οποίο έκανε τον Whittaker να παραπατήσει και τον ζάλισε φανερά.

Ο πέμτος γύρος είδε τον Romero να παίρνει τα ηνία και να στέλνει τον, ήδη ζαλισμένο Whittaker, στο καναβάτσο με ένα πολύ βαρύ αριστερό. Ο Romero ακολούθησε αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τον Αυστραλό με ground and pound. O Whittaker μπόρεσε να κρατηθεί στον αγώνα αλλά δεν έδειχνε να μπορεί να απαντήσει στην πίεση του κουβανού. Ο αγώνας τελείωσε χωρίς πολύ ακόμα δράση και σε αυτό το σημείο και οι δύο μαχητές ήταν αρκετά κουρασμένοι.

Νικητής: Robert Whittaker με πλειοψηφική απόφαση (48-47, 48-47, 47-48)