Ο Rashad Evans αποσύρθηκε από την ενεργό δράση

Ο πρώην πρωταθλητής της light heavyweight κατηγορίας, Rashad Evans, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Ο Evans βρέθηκε στην εκπομπή που Ariel Helwani και δήλωσε:

Αποσύρομαι. Υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα στην ζωή αλλά σε κάποιο σημείο ένιωθα πως το να μάχομαι ήταν τα πάντα για μένα. Ήταν τα πάντα. Έβαλα την ζωή μου σε δεύτερο ρόλο αλλά τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται και το να αγωνίζομαι περνάει δεύτερο. Όταν αγωνίζεσαι σε ένα άθλημα όπως το ΜΜΑ υπάρχουν πολλοί νεαροί μαχητές που δεν έχουν γευτεί την κορυφή του βουνού όπως εσύ και πεινάνε για επιτυχίες. 

Χρειάστηκα βδομάδες για να πείσω τον εαυτό μου πως ήρθε η ώρα να σταματήσω αλλά μέσα μου το ήξερα.

Ο Rashad Evans κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2008 όταν και επικράτησε με ΚΟ επί του Forrest Griffin στο UFC 92. O Evans απώλεσε τον τίτλο του στο UFC 98 μετά την ήττα του από τον, ανερχόμενο τότε, Lyoto Machida.

Ο «Sugah» είχε ακόμα μια ευκαιρία για να διεκδικήσει τον τίτλο το 2012 όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρώην συναθλητή του Jon Jones. Ο Jones επικράτησε με ομόφωνη απόφαση στον μεταξύ τους αγώνα και διατήρησε τον τίτλο του.

Η συνέχεια είδε τον Evans να αγωνίζεται ακόμα 8 φορές και να σημειώνει 2 νίκες και 6 ήττες με την τελευταία να έρχεται με ΚΟ από τον Anthony Smith στο UFC 225.

Ο Evans είναι ένας από τους τελευταίους μαχητές που πρόλαβαν την μετάβαση από τα «σκοτεινά χρόνια» του UFC στην μετά-Zuffa εποχή καθώς έδωσε τον πρώτο του αγώνα στην διοργάνωση το 2005 και συγκεκριμένα στον τελικό του δεύτερου «The Ultimate Fighter».