Ο Poirier πρωταθλητής μετά από εντυπωσιακή νίκη επί του Holloway

Ο Dustin Poirier πραγματοποίησε την μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και επιβλήθηκε επί του Max Holloway κατακτώντας τον τίτλο στο χθεσινό UFC 236.

Ο Poirier επέδειξε στον μέγιστη βαθμό την αλλαγή που έχει επιβάλλει στο μαχητικό του στυλ, μετατρέποντας το brawling στυλ του σε striking ακριβείας με προσεκτικά επιλεγμένα βαριά χτυπήματα.

Ο πρώτος γύρος ήταν καθοριστικής σημασίας για την μετέπειτα πορεία του αγώνα αφού ο Poirier κατάφερε να βρει στόχο με ένα ίσιο που λύγισε τα γόνατα του πρωταθλητή. Ο Holloway κατάφερε να παραμείνει όρθιος και πίεσε τον Poirier ενώ πέρασε και ένα round kick στο κεφάλι του αντιπάλου του πριν το τέλος του γύρου. Ο Poirier βρήκε ξανά στόχο με ένα ίσιο που και πάλι ζάλισε τον Holloway αλλά ο «Blessed» κατάφερε να παραμείνει στον αγώνα.

Ο Poirier συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στον δεύτερο γύρο και έστειλε στιγμιαία τον Holloway στο καναβάτσο με ένα εύστοχο δεξί ίσιο αλλά ο Χαβανέζος μαχητής κατάφερε να σηκωθεί γρήγορα. Ο Poirier προσπάθησε να τελειώσει τον αγώνα και πέρασε ένα βαρύ δεξί κροσέ αλλά ο Holloway κατάφερε και πάλι να διατηρήσει τις αισθήσεις του ενώ στην συνέχεια απάντησε με κοντινό brawl μέχρι το τέλος του γύρου.

Ο Holloway κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα στον τρίτο γύρο και πίεσε με τα μακρινά του ίσια ενώ μετά από μια ανταλλαγή χτυπημάτων πέρασε ένα κροσέ που ανάγκασε τον Poirier να οπισθοχωρήσει προς το πλέγμα.

Ο «Blessed» κυριάρχησε και στον τέταρτο γύρο καθώς έβρισκε στόχο με το αριστερό του jab αλλά ο Poirier κατάφερε να περάσει ένα βαρύ δεξί γόνατο που προκάλεσε βαθύ κόψιμο στο κούτελο του πρωταθλητή. Η αιμορραγία φάνηκε να δυσκολεύει την όραση του Holloway για το υπόλοιπο του αγώνα και ειδικά στον πέμπτο γύρο όπου ο Poirier κατάφερε να πετύχει αρκετά χτυπήματα από απόσταση και ένα αριστερό ίσιο που τον ζάλισε στιγμιαία.

Ο αγώνας τελείωσε με τους κριτές να αποφασίζουν ομόφωνα υπέρ του Poirier με 49-46, 49-46, 49-46.