Ο Lomachenko δέχεται knockdown στον 6ο και επανέρχεται νικώντας τον Linares με TKO στον 10ο γύρο (VIDEO)

Τέσσερα χρόνια μετά την ήττα του από τον Salido, ο Vasyl Lomachenko αντιμετώπισε για πρώτη φορά αντίπαλο που έδειξε πως μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός εναντίον του στο ρίνγκ.

Ο Ουκρανός κατάφερε να νικήσει τον Jorge Linares, τελειώνοντας τον αγώνα στον 10 γύρο και κατακτώντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή της lightweight της WBA.

Μετά από έναν αναγνωριστικό γύρο κατά τον οποίο ο Linares φάνηκε να έχει μια μικρή υπεροχή, ο Lomachenko ξεκίνησε να ανεβάζει την απόδοσή του καθώς χρησιμοποιούσε πολλαπλούς συνδυασμούς ενώ πίεζε με αρκετά body shots τα οποία έβρισκαν στόχο.

Η απόδοση του Ουκρανού συνέχισε να ανεβαίνει μέχρι και τον 6ο γύρο ενώ ο Linares δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στους μακρόσυρτους συνδυασμούς του Lomachenko ο οποίος χειριζόταν πλέον την απόσταση κατά βούληση και ενάλλασε την κοντινή με την μακρινή απόσταση συνεχώς.

Στον έκτο γύρο, ο Linares δοκίμασε μερικά combo τα οποία ο Loma μπλόκαρε με ευκολία. Ο Lomachenko είχε τον έλεγχο του γύρου καθώς και πάλι έβρισκε στόχο με συνδυασμούς και επέβαλλε την απόσταση του αγώνα με το jab του. Κοντά στο τέλος του γύρου, ο Linares κατάφερε να περάσει ένα βαρύ δεξί χέρι που έστειλε τον Ουκρανό στο καναβάτσο για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο Lomachenko σηκώθηκε και συνέχισε να αγωνίζεται αλλά υιοθέτησε μια πιο προσεκτική προσέγγιση μέχρι το τέλος του αγώνα και συγκεντώθηκε στους συνδυασμούς του ενώ συνέχισε να πιέζει με front foot dominance καθώς ευθυγράμμιζε το αριστερό του χέρι με το σαγόνι του αντιπάλου του.

Το match τελείωσε στον 10 γύρο, όταν μετά από μερικούς γρήγορους συνδυασμούς ο Lomachenko πέρασε ένα βαρύ αριστερό liver shot που έστειλε τον Linares στο καναβάτσο. O Linares κατάφερε να σηκωθεί αλλά ο διαιτητής έκρινε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα και έτσι έληξε στο match στο 2ο λεπτό του 10ου γύρου.

Θα ακολουθήσει ανάλυση με την τακτική και τεχνική προσέγγιση του Ουκρανού σύντομα.

  • ultorius

    Δε τρελένομαι να βλέπω πυγμαχία γιατί συνύθως είναι βαρετή, αλά ο αγώνας αυτός ήταν απίστευτος. Πρώτη φορα είδα αγώνα του linares. Ο τύπος είναι δολοφόνος. Ευτυχώς υπαρχουν και πρωταθλητές σαν το lomachenko ακόμα που θέλουν να παίζουν με φονιάδες σα το linares .
    Στο ufc τον επομενο αντίπαλο του Conor θα τον βρουν σε καμια κρεαταγορά και τους φαίνεται περίεργο που χάνουν κόσμο.
    Παλια το WWE ηταν fake fighting. Τώρα το mma είναι fake WWE.