Ο Khabib ζητάει τoν Ferguson στο UFC 219

O Νταγκεστανός μαχητής μίλησε χθες στο MMA Hour και υποστήριξε πως υπάρχει 80% πιθανότητα να καταφέρει να αγωνιστεί στο UFC 219. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το σκεπτικό του όσον αφορά το ποιον πρέπει να αντιμετωπίσει στην επιστροφή του.

Έχουμε σχεδόν 12 εβδομάδες μέχρι το UFC 219. Ξεκινάει μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος της ζωής μου. Ελπίζω το UFC να μου δώσει αγώνα τίτλου. Στο τέλος της χρονιάς θέλω να τα πάρω όλα. Την προσοχή, τους τίτλους, τα θέλω όλα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θέλω να διορθώσω τα πάντα. Και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Αλλά πρώτα απ’όλα νομίζω πως το UFC πρέπει να κάνει το Conor vs. Diaz 3 και μετά να παίξω με τον Τόνυ.

Στην συνέχεια ανέλυσε περαιτέρω το σκεπτικό του λέγοντας:

Γιατί κατά την γνώμη μου, ο Τόνυ είναι ο αληθινός πρωταθλητής. Για αυτό. Δεν νομίζω πως αν παίξω με τον Τόνυ θα είναι για την interim ζώνη. Τυπικά ναι. Αλλά ο κόσμος θέλει να με δει ενάντια στον Τόνυ. Νομίζω πως αυτός θα είναι καλύτερος αγώνας. Ο Κόνορ είναι ο επίσημος πρωταθλητής αλλά δεν είναι πρωταθλητής στις καρδιές του κόσμου» 

Στην συνέχεια δήλωσε επίσης πως νιώθει την συμπαράσταση του κόσμου ενώ καταλαβαίνει όσους δυσαρεστούνται από την συνεχή απουσία του.

Ο Khabib ταλαιπωρείται από χρόνιους τραυματισμούς στα πόδια οι οποίοι τον έχουν οδηγήσει αρκετές φορές στο χειρουργείο και προφανώς συμβάλλουν τα μέγιστα στην απουσία του από την αγωνιστική δράση.

Μεγάλο προβληματισμό στο UFC και στους οπαδούς του προκάλεσε επίσης και η αδυναμία του να πιάσει τα κιλά του αγώνα στο UFC 209, και η είσοδός του στο νοσοκομείο με νεφρική ανεπάρκεια εξαιτίας του κακού weight cut.