Ο Johny Henricks αποσύρεται από την ενεργό δράση

Ο Johny Hendricks γίνεται ο δεύτερος πρώην πρωταθλητής του UFC που παίρνει την απόφαση να αποσυρθεί αυτήν την εβδομάδα μετά τον Rashad Evans.

Ο Hendricks μίλησε στο MMA Junkie και δήλωσε:

Τελείωσα. Αποσύρομαι. Φεύγω από τον κόσμο του ΜΜΑ. Το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό. Θα επιστρέψω στις ρίζες μου, θα ξεκινήσω να προπονώ στο σχολείο All Saints.

Ξεκίνησα να προπονώ πέρσι λίγο σε ένα λύκειο αλλά θα κάνω την μετάβαση στους All Saints. 

Ένα από τα πράγματα που απόλαυσα τους τελευταίους 7 μήνες ήταν το να βρίσκομαι με την οικογένειά μου και να μην ανησυχώ για το τι πρέπει να κάνω. Κοίταξα την γυναίκα μου και της είπα: «Θέλουμε στα αλήθεια να το κάνω αυτό; Θέλουμε στα αλήθεια να περνάω όλο αυτό το ζόρι, να λείπω για μεγάλα διαστήματα από το σπίτι μου και να βάζω την οικογένειά μου δεύτερη;» 

Πήρα την απόφαση πριν από δυο εβδομάδες αλλά προσευχήθηκα και ήθελα να δω αν θα είμαι εντάξει με την απόφαση αυτή.

Ο Johny Hendricks ξεκίνησε να αγωνίζεται στο UFC το 2009 σημειώνοντας 4 συνεχόμενες νίκες, πριν ηττηθεί με απόφαση από τον Rick Story.

Η συνέχεια είδε τον «Big Rigg» να αρχίζει ένα σερί από θεματικές νίκες, οι οποίες συνοδεύονταν και με βαριά ΚΟ και ΤΚΟ.

Οι συνεχείς του επιτυχίες του έδωσαν την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο ενάντια στον κραταιό πρωταθλητή της κατηγορίας, GSP.

Οι δύο μαχητές συναντήθηκαν στο UFC 167 όπου ο St-Pierre επικράτησε με πλειοψηφική απόφαση, σε έναν αγώνα που αρκετοί θεώρησαν πως θα έπρεπε να έχει κερδίσει o Hendricks. Ο Καναδός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ο Hendricks κατάφερε να κατακτήσει την ζώνη μετά από τον αγώνα τίτλου με τον Robbie Lawler ενώ την απώλεσε στο rematch περίπου 9 μήνες αργότερα.

Η συνέχεια είδε τον Hendricks να σημειώνει 2 νίκες και 5 ήττες στους επόμενους 7 αγώνες με την τελευταία να έρχεται από τον Paulo Costa στο UFC 217.