Ο Cain Velasquez επιστρέφει εντός του 2019

Ο Cain Velasquez δεν έχει αγωνιστεί μετά την νίκη του επί του Travis Browne στο UFC 200 εξαιτίας των χρόνιων τραυματισμών που αντιμετωπίζει. Θα αγωνιζόταν ενάντια στον Stipe Miocic για τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά το UFC τον απέσυρε από τον αγώνα όταν δήλωσε πως οι τραυματισμοί που έχει στην μέση απαιτούν εγχείρηση και πως αισθάνεται πόνους ακόμα και όταν στέκεται όρθιος.

Ο Μεξικανός αθλητής θεωρείται ένας από τους καλύτερους heavyweight όλων των εποχών με σημαντικότερες επιτυχίες του την κατάκτηση της ζώνης το 2009 με την νίκη του επί του Brock Lesnar και την ανάκτησή της το 2013 μετά την νίκη του επί του Junior Dos Santos στο  μεταξύ τους rematch.

Σύμφωνα με τον Ariel Helwani, o Velasquez είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος πιθανός αντίπαλος ενώ ο συναθλητής του, Daniel Cormier επιβεβαίωσε τα νέα με μια ανάρτησή του στα social media:

2019, η επιστροφή του βασιλιά! Heavyweights ετοιμαστείτε! Η ζώνη σου σε περιμένει πρωταθλητή!

Ο Velasquez έχει δεχτεί κριτική για τον τρόπο με τον οποίον προπονείται και ο Dana White έχει καταφερθεί ενάντια στον προπονητή του, Javier Mendez, τον οποίο κατηγορεί για τους πολλαπλούς τραυματισμούς που προκύπτουν στην ΑΚΑ.