Ο Γιώργος Θωμαδάκης μιλάει στο Prizefighting

Prizefighting: Το φετινό ADCC χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το πιο θεαματικό των τελευταίων ετών και αρκετοί fan εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την εξαιρετική επίδοση που έπιασαν οι C. Jones και Gordon Ryan. Ποια τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζεις στους δύο παίκτες και που θεωρείς πως οφείλεται η επιτυχία τους.

Γιώργος Θωμαδάκης: Συμφωνώ απόλυτα ότι το ADCC 2017 ήταν από τα θεαματικότερα των τελευταίων ετών. Ο λόγος, για μένα, είναι η προσθήκη αθλητών με διαφορετικό mindset όσον αφορά το gameplan. Είδαμε αθλητές που είχαν διάθεση να δείξουν τα submission skill  τους και όχι τακτικισμούς προκειμένου να ‘’κλέψουν’’ τον αγώνα. Όσον αφορά τους C. Jones και Gordon Ryan,  είμαι  λάτρης  του στύλ τους  διότι είναι παρόμοιο με το Luta Livre Submission (Brazilian Grappling) που εγώ εκπροσωπώ. Τεχνικά τώρα και οι 2 χαρακτηρίζονται  από την εξαιρετική τους ικανότητα στα leglocks . Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι το ‘’σετάρισμα’’ που κάνουν για τα leglocks και ειδικά τα heelhooks.

Από το Craig Jones vs. Leandro Lo

Prizefighting: Ξεχώρισες κάποιον άλλο αθλητή στο φετινό ADCC;

Γ.Θ.: Πέρα από τους  C. Jones και Gordon Ryan,  με εντυπωσίασε και  ο Nicky Ryan που αν και μόλις  16 ετών, έδειξε απίστευτη ωριμότητα στο παιχνίδι του και έχασε στις λεπτομέρειες από τον 2ο του φετινού  ADCC  AJ Agazarm στα 66 kg.

 

Prizefighting: Υπήρχε κάποιος που θεωρείς πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα;

Γ.Θ.: Νομίζω  ότι μεγαλύτερη  απογοήτευση  για τους fun του Bjj ήταν ο Leandro Lo. Επίσης με απογοήτευσε η κατηγορία των  77 kg και το super fight Andre Galvao vs Claudio Calasans.

 

Prizefighting: Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε το Submissionism, η πρώτη ελληνική επαγγελματική διοργάνωση grappling. Ποια match και ποιους αθλητές ξεχώρισες;

Γ.Θ.: Πολύ καλή  προσπάθεια από τους διοργανωτές  η δημιουργία ενός only submission event.  Αυτοί  που ξεχώρισα  σε αυτό το event ήταν ο Δημήτρης Μαργαριτόπουλος και ο Τόνυ Χριστοδούλου για το πολύ καλό top game που έδειξαν και βεβαίως  το εντυπωσιακό  Flying Armbar του Αλέξη  Σαββίδη. Πολύ ενδιαφέρον είχαν και  τα BJJ match,  παρόλο που δεν είμαι fun του GI.

Χριστοδούλου vs. Κοντός

Δημόπουλος vs. Κοκολάρας

Prizefighting: Σαν εκπρόσωπος του no-gi, μπορείς να βρεις οφέλη στην προπόνηση με gi για το ΜΜΑ;

Γ.Θ.: Aπό την δική μου μεριά, που εκπροσωπώ το Luta Livre Submission (Brazilian Grappling), η χρήση του gi δεν έχει κανένα  όφελος  για το MMA και για το Grappling. Την άποψη αυτή  (ειδικά για το ΜΜΑ), έχουν  εκφράσει και αρκετοί που προέρχονται από το BJJ.

 

Prizefighting: Σε αγώνες no-gi, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια ραγδαία ανερχόμενη τάση αθλητών να αναζητούν το leg lock, κυρίως εξαιτίας της δημιουργίας όλο και περισσότερων submission only διοργανώσεων. Θεωρείς πως το γεγονός ότι πολλοί αθλητές συγκεντρώνονται τόσο πολύ στα συγκεκριμένα κλειδώματα βλάπτει το συνολικό τους παιχνίδι καθώς ίσως αφήνουν πίσω σημαντικά στοιχεία όπως τα guard passes;

Γ.Θ.: Δεν νομίζω ότι χρήση των leglocks επηρεάζει το συνολικό τους παιχνίδι αρνητικά . Αντιθέτως , δημιουργεί  ευκαιρίες  για guard pass και για αλλά  submission.

 

Prizefighting: Ποιους αθλητές να προσέξουμε στον μέλλον από την ομάδα σου και ποια τα μελλοντικά πλάνα σε αγώνες ΜΜΑ και grappling;

Γ.Θ.: Με την αλλαγή έδρας της ομάδας μου Choke Luta Livre ,έχουμε  μεγάλη  αναβάθμιση της ποιότητας  προπόνησης . Πλέον ,μπορώ να ‘δουλέψω’ πολύ καλύτερα τους ΜΜΑ αθλητές μου. Στο άμεσο μέλλον θα τους δείτε  στα ελληνικά ΜΜΑ event. Όσον αφορά το Grappling,  υπάρχουν ήδη αθλητές που η δράση τους, δείχνει τα αποτελέσματα της δουλειάς μας.   Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Αρβανιτάκης  όπου είχε  πολύ καλή χρόνια πέρσι , κατακτώντας  μετάλλια στα NAGA Europe και πλασαρίστηκε στην 8δα του European ADCC trials. Όσον αφορά τα μελλοντικά μου πλάνα , θέλω οι ομάδα να έχει δυναμική συμμετοχή σε όσο περισσότερα ΜΜΑ και Grappling event, γίνεται!

 

Prizefighting: Πολλοί οπαδοί ρωτούν για τον Λουλάκη και αν θα τον ξαναδούμε να αγωνίζεται. Υπάρχουν σχέδια για πιθανή επιστροφή στους αγώνες;

Γ.Θ.: Ο Μάριος Λουλάκης  λόγω κάποιον τραυματισμών που τον ταλαιπωρούν εδώ και 2 χρόνια, αποφάσισε να φρενάρει για λίγο την αγωνιστική του δραστηριότητα μέχρι να είναι απόλυτα  υγιής. Παράλληλα ,εξαιτίας κάποιων επαγγελματικών υποχρεώσεων, έχει αναγκαστεί να απέχει από τις συχνές και έντονες προπονήσεις.