Ο Ανδρέας Κατζουράκης μιλάει για την καριέρα του στις Η.Π.Α. και την συνεργασία του με τον Θανάση Μιχαλούδη

Ο Ανδρέας Κατζουράκης μετέβη πρόσφατα στις Η.Π.Α. όπου δοκιμάστηκε και υπέγραψε συμβόλαιο για να αγωνιστεί εκεί τα επόμενα χρόνια. Ο νεαρός πυγμάχος, οποίος προπονείται πλέον με τον Θανάση Μιχαλούδη, μίλησε στο prizefighting.gr: 

Prizefighting: Πως προέκυψε το ταξίδι σου στην Αμερική και η γνωριμία με το management team που θα σε εκπροσωπεί;

Ανδρέας Κατζουράκης: Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε όταν ήμουν σε ηλικία 4 ετών που κόλλησα το μικρόβιο των μαχητικών αθλημάτων από τον πατέρα μου. Μετά από έναν χρόνο ξεκίνησα να συμμετέχω σε αγώνες pointfighting και στην συνεχεία ασχολήθηκα με lowkicks, full contact, μέχρι που κατέληξα στην πυγμαχία πριν περίπου 5-6 χρόνια. Ακόμη και πριν ασχοληθώ με την πυγμαχία το όνειρό μου ήταν να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να γίνω επαγγελματίας αθλητής. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει αυτό που χρειάζεται ένας ερασιτέχνης πυγμάχος πόσο μάλλον ένας επαγγελματίας. Η ομοσπονδία έχει κρατήσει πολύ πίσω το άθλημα και αυτό ελπίζω να αλλάξει στο μέλλον. Στις τελευταίες 2 ολυμπιάδες δεν καταφέραμε σαν χώρα να έχουμε ούτε μια συμμετοχή. Άρα για εμένα ήταν μονόδρομος το να κάνω το μεγάλο βήμα γιατί ήξερα ότι στην Ελλάδα θα έφτανα μέχρι ένα σημείο το οποίο σίγουρα δεν άγγιζε τους στόχους μου και τα όνειρα μου. Πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν μου έκανε για πολλοστή φορά ο Μόχου (Δημήτρης Παπακωνσταντίνου) την πρόταση να πάμε Αμερική να δω πως είναι και να δοκιμαστώ. Επίσης την ιδέα της Αμερικής μου την συνέστησε και ο Γρηγόρης ο Μάλλιος αφότου με είχε δει να αγωνίζομαι. Έτσι έκανε την επαφή ο Μόχου στην Αμερική με τον Θανάση τον Μιχαλούδη που γνωρίζονταν από παλιά και Γρηγόρης ο Μάλλιος με τον Robert Sale που είναι ο άνθρωπός του εδώ πέρα. Κατευθείαν κλείσαμε εισιτήρια ταξιδέψαμε ο Μόχου, ο Ανδρέας ο Μιχαηλίδης και εγώ. Ξεκινήσαμε τις προπονήσεις και από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους.

 

Prizefighting: Mετά την γνωριμία σου με τον Θανάση, ποια η διαδικασία μέχρι να υπογράψεις τελικά;

A.K.: Στην πρώτη επαφή μου με τον Θανάση φαινόταν σχεδόν αδύνατο να συνεργαστώ με την ομάδα μάνατζμεντ που έχει από πίσω καθώς οι ίδιοι ήθελαν μόνο βαριούς πυγμάχους οπότε εκείνος με έστειλε σε έναν προπονητή του να δοκιμαστώ και ο Γρηγόρης είχε κανονίσει να δοκιμαστώ στον Robert Sale. Και στις δυο ομάδες άφησα πολύ καλές εντυπώσεις και θέλανε και οι δυο να συνεργαστούμε. Τα θετικά νέα φαντάζομαι έφτασαν στα αυτιά του Θανάση ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να μαζεύει πληροφορίες για εμένα. Τότε ήταν που μου είπε να κάνω ένα σπάρινγκ για να δουν που βρίσκομαι, στο οποίο έπαιξα με 3 αθλητές και ευτυχώς τα πήγα πολύ καλά και άφησα θετικές εντυπώσεις. Μετά από αυτό ο Θανάσης μου είπε να κάνουμε και μαζί μια προπόνηση και μόλις τελειώσαμε, μου είπε ότι θα κάνει μια νύξη στον μάνατζερ που συνεργάζονται για εμένα, να δει μήπως έχουμε κάποια ευκαιρία. Τελικά όλα πήγαν καλά αλλά εγώ την επόμενη μέρα ταξίδευα για Ελλάδα. Οπότε μόλις γύρισα μου έκλεισε ο ίδιος εισιτήρια να ξαναέρθω Αμερική για κάνουμε κάποιες τελευταίες δοκιμές και αν όλα πάνε καλά να υπογράψουμε. Οι δοκιμές έγιναν και ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά και ταιριάξαμε πολύ, οπότε μετά τις δοκιμές ήρθε το συμβόλαιο.

Prizefighting: Ποιο είναι το τυπικό σου πρόγραμμα σε μια τυπική μέρα;

A.K.: Μια τυπική μου μέρα έχει 3 προπονήσεις. Ξεκινάω νωρίς το πρωί 5 ή 6 με φυσική κατάσταση, συνεχίζω στις 11 με ενδυνάμωση και το απόγευμα κλείνω την μέρα μου με πυγμαχία. Τα σπάρινγκ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα για εμένα καθώς ο Θανάσης που είναι προπονητής μου και το team εδώ θέλουν πρώτα να στήσουν το παιχνίδι μου πιο επαγγελματικά και με κάποια χαρακτηριστικά που αυτοί θέλουν και μετά να ξεκινήσουμε τα σπάρινγκ.

Prizefighting: Έχεις κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παίξεις τον πρώτο σου αγώνα;

A.K.: Ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο καθώς δεν έχω ξεκινήσει ούτε τα σπάρινγκ. Αναλόγως την επίδοση μου, φαντάζομαι θα παίξω και αγώνα, αλλά υπολογίζουμε στους επόμενους 2-3 μήνες να κλείσω το πρώτο μου παιχνίδι.

Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά παρά πολύ κόσμο και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν αλλά θα είμαι όσο πιο λιτός και περιεκτικός μπορώ. Θα ξεκινήσω από την οικογένεια μου, που θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πατέρα μου, στην μητέρα μου, στην αδελφή μου και σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου από τότε που ξεκίνησα μέχρι και της στιγμή που μπήκα στο αεροπλάνο να φύγω και ακόμα είναι δίπλα μου, απλά δυστυχώς όχι με την φυσική τους παρουσία! Θα συνεχίσω με την κοπέλα μου που σχεδόν τα τελευταία 4 χρόνια είναι δίπλα μου σε κάθε δυσκολία και κάθε επιτυχία και συνεχίζει να είναι δίπλα μου ακόμα και σε αυτό το ταξίδι! Μετά όλους μου τους φίλους που κάθε μέρα μιλάμε και μου κρατάνε παρέα και μου δίνουν δύναμη γιατί πιστεύουν σε εμένα! Τον πιο σημαντικό ΔΑΣΚΑΛΟ και προπονητή που είχα μέχρι τώρα τον Νίκο τον Μέμμο που αν δεν είχα περάσει μαζί του μια περίοδο της ζωής μου δεν θα είχα μάθει ποτέ τι είναι ο πρωταθλητισμός και πως πρέπει να προπονείσαι για να είσαι πρωταθλητής!!
Τον τελευταίο σύλλογο μου τον Παναθηναϊκό και τον δάσκαλο Γιάννη Αϊδινιώτη που με βοήθησε τα 3 τελευταία χρόνια στην ερασιτεχνική μου πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης το EFL ACADEMY που με τους προπονητές και φίλους Ηρακλή Μέρτογλου και Μόχου έκανα επίσης προπόνηση τα τελευταία χρόνια και ήταν πάντα δίπλα μου σε ότι έκανα και ίσως ήταν και ο λόγος που έκανα τώρα και όχι σε 2 χρόνια αυτό το ταξίδι. Και τον γυμναστή μου Σταμάτη Λένη που έχει τον σύλλογο «Α.Ο. ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ» στο ΟΑΚΑ και με βοήθησε παρά πολύ με την φυσική μου κατάσταση και την ενδυνάμωση μου τον τελευταίο χρόνο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τον Γρήγορη Μάλλιο που και εκείνος με τις γνωριμίες του στην Αμερική με βοήθησε να δοκιμαστώ σε 2 ομάδες και να έχω επιλογές και μίλησε και στην ομάδα που τελικά συνεργάζομαι για εμένα με πολύ καλά λόγια. Και τέλος τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και με βοηθούσαν με χορηγίες που είναι ο Τσάλας Τάσος με την Force1 που με τον εξοπλισμό του έκανα όλες μου τις προπονήσεις, τον Πάνο Χρονόπουλο με το strenght & fit που με βοηθούσε με τα συμπληρώματα διατροφής μου και άλλον έναν σημαντικό άνθρωπο για εμένα τον Τάσο Ταμπουρατζη που με τους συνεργάτες του στο Maksa Travel ήταν δίπλα μου για το πρώτο μου ταξίδι στην Αμερική και συνεχίζουν να με στηρίζουν!!

 

  • Μπράβο στον Ανδρέα για το επίτευγμά του, καλή τύχη του ευχόμαστε!