Οι Oscar De La Hoya και Bob Arum εγκρίνουν την είσοδο του UFC στην πυγμαχία

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Dana White εξέφρασε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να διοργανώσει αγώνες πυγμαχίας κάτω από την ομπρέλα της Zuffa. Ο White και κατά συνέπεια το UFC εισήλθαν για πρώτη φορά στον κόσμο της πυγμαχίας με τον άκρως κερδοφόρο αγώνα μεταξύ του Conor McGregor και του Floyd Mayweather τον περασμένο Αύγουστο.

Το Fight Hub TV μίλησε με μερικούς από τους μεγαλύτερους promoter του χώρου και ρώτησε την άποψή τους για την επικείμενη ανάμειξη του UFC με το άθλημα. Ο Oscar De La Hoya, o οποίος το περασμένο καλοκαίρι έκανε έντονη κριτική στον Mayweather και τον White, δήλωσε:

Θέλω να τους ευχηθώ τα καλύτερα και να έχουν καλή τύχη. Και μακάρι να βοηθήσουν το άθλημα και να το ενισχύσουν. 

Ο Bob Arum, ο οποίος έχει ανταλλάξει υβριστικούς χαρακτηρισμούς με τον White σε πολλαπλές περιστάσεις, δήλωσε:

Κατά την γνώμη μου θα ήταν ιδανικό. Αν ο Dana White διοργάνωνε αγώνες πυγμαχίας θα ήταν κάτι το καταπληκτικό. Επειδή θα έδειχνε αυτό που έχουμε αποδείξει, πως η πυγμαχία δεν είναι «γερασμένο» άθλημα. 

Ο Tom Loeffer φάνηκε εξίσου θετικός σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με το UFC αλλά προειδοποίησε επίσης πως:

Στην πυγμαχία υπάρχουν πολλοί promoter που δεν δουλεύουν μεταξύ τους, πολλά τηλεοπτικά δίκτυα που δεν δουλεύουν μεταξύ τους και πολλές διαφορετικές ομοσπονδίες. Και τώρα το άθλημα είναι ακόμα πιο διαιρεμένο από ότι ήταν παλιότερα. Πολλοί μπαίνουν στην πυγμαχία και μετά δυσκολεύονται επειδή υπάρχει πολύ παρασκήνιο και είναι δύσκολο να οργανώσεις ένα καλό show αν δεν δουλεύεις με πολλούς άλλους promoter. Πρέπει να δούμε προς πια κατεύθυνση θα κινηθεί ο Dana. 

Ο Dana White πρόσφατα δήλωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αποκτήσει την άδεια promoter και αναμένονται περισσότερες εξελίξεις σύντομα.