Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Jon Jones

O αντιπρόεδρος Υγείας και Απόδοσης των Αθλητών του UFC, Jeff Novitzky, βρέθηκε στο podcast του Joe Rogan και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Jon Jones.

Ο Jones είχε βρεθεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. αμέσως μετά την νίκη του επί του Daniel Cormier η οποία μετατράπηκε στην πορεία σε No Contest. Ο Jones είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση το 2016, όταν το δείγμα αίματος που είχε δώσει πριν τον αγώνα του με τον DC στο UFC 200 φάνηκε να περιέχει αντιοιστρογόνες ουσίες. Ο πρώην πρωταθλητής της lhw κατηγορίας είχε τότε ρίξει την ευθύνη σε «μολυσμένα» με απαγορευμένες ουσίες χάπια στυτικής δυσλειτουργίας, κάτι που απέδειξε κατά την επίσημη ακρόαση μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον χρόνο της υποχρεωτικής απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.

O Novitzky μίλησε για την ενδεχόμενη τιμωρία του Jones:

Δεν πιστεύω απαραίτητα πως θα επιβάλλουμε 4ετη τιμωρία για δεύτερο παράπτωμα αν στην περίπτωση του πρώτου παραπτώματος είχε αποδειχθεί πως ο αθλητής δεν «έκλεψε» εν γνώση του και απλά λειτούργησε επιπόλαια. Δεν βγάζει και πολύ νόημα ένας αθλητής του UFC, εδικά ένας διεκδικητής του τίτλου όπως ο Jon Jones οποίος γνωρίζει πως περνάει από συχνούς ελέγχους, να χρησιμοποιεί αυτήν την ουσία αν προσπαθεί να κλέψει. Νομίζω πως η USADA του έκανε και άλλο ένα τεστ δύο μήνες μετά το θετικό τέστ και βρέθηκε αρνητικός σε απαγορευμένες ουσίες. Αυτό δείχνει πως η ουσία μπήκε στον οργανισμό του κάποια στιγμή μετά τις 7 ή 8 Ιουλίου και η ποσότητα της ουσίας ήταν μικρή.

 

Ο Jones βρέθηκε να έχει κάνει χρήση Turinabol, ένα ευρέως διαδεδομένο αναβολικό στην κοινότητα του bodybuilding. Ο Novitzky δήλωσε επίσης πως υπάρχει περίπτωση η ποινή του Jones ακόμα και να αυξηθεί αν δεν μπορέσει να παρέχει τις απαραίτητες αποδείξεις πως, για ακόμα μια φορά, ενήργησε χωρίς δόλο.

Το απόσπασμα από το podcast του Joe Rogan: