Οι μαχητές του Κυπέλλου Αμαρύσια 3: Nίκος Θεοδοσίου

Ο Νίκος Θεοδοσίου μιλάει στο prizefighting.gr για τον αγώνα του στα Αμαρύσια ενάντια στον Αλέξανδρο Χρήστου και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Prizefighting: Νίκο, πες μας μερικές από τις διακρίσεις που έχεις μαζέψει στην μέχρι τώρα αγωνιστική σου πορεία.

Nίκος Θεοδοσίου: Έχω 72 αγώνες. Έχω συμμετάσχει σε 8 πρωταθλήματα Ελλάδος και σε όλα ήμουν πάνω στο βάθρο. Τρίτος στην παίδων, πρωταθλητής εφήβων, πρωταθλητής νέων, πρωταθλητής της Γ’ κατηγορίας ανδρών, πρωταθλητής ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας και 2 φορές δευτεραθλητής στην Α’ κατηγορία στα 69 και 75 κιλά.Έχω επίσης συμμετοχές σε διεθνής αγώνες.

Prizefighting: Πως πήγε η προετοιμασία σου για τον αγώνα του Σαββάτου;

Ν.Θ.: Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά. Βρίσκομαι σε τελεία κατάσταση και σωματικά και ψυχικά διότι είμαι στην ευχάριστη θέση να δώσω τον πρώτο μου αγώνα με τον Γιάννη Αϊδηνιώτη δίπλα μου και το τριφύλλι στην φανέλα μου. ‘Όπως καταλαβαίνετε με τόσο βαριά φανέλα δεν μπορώ να δώσω κάτι λιγότερο από το 100% μου.

Με τον προπονητή του, Γιάννη Αϊδηνιώτη

Prizefighting: Θα προσεγγίσεις τον αγώνα με την επιθετικότητα που επιδεικνύεις στους υπόλοιπους αγώνες σου;

Ν.Θ.: Η αλήθεια είναι πως με χαρακτηρίζει όντως η επιθετικότητά μου άλλα σίγουρα θα πάω βάση του πλάνου που έχουμε φτιάξει με τον Δάσκαλό μου, Γιάννη Αιδινιώτη, γιατί ο κάθε αντίπαλος θέλει το δικό του ξεχωριστό παιχνίδι για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως αν μου δοθεί η ευκαιρία θα δείξω πολλά στοιχεία τις επιθετικότητας μου…

Prizefighting: Πιστεύεις πως ο αγώνας θα διαρκέσει για 3 γύρους ή θα τελειώσει νωρίτερα;

Ν.Θ.: Κάθε φορά που ανεβαίνω να αγωνιστώ, είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον αντίπαλο μου για 3 γύρους. Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιχνίδια μου δεν φτάνουν στον τρίτο γύρο, αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω γιατί έρχεται απρόβλεπτα σαν τα κροσέ μου (γέλια).

Prizefighting: Υπάρχει κάποιος άλλος Έλληνας πυγμάχος που θα ήθελες να αντιμετωπίσεις στο μέλλον;

Ν.Θ.: Αγωνίζομαι στην κατηγορία των 69 κιλών ενώ έχω παίξει βέβαια και στα 75 κιλά. Κατά καιρούς έχω παίξει με τους περισσότερους Έλληνες πρωταθλητές και δεν μπορώ να πω πως θέλω να αγωνιστώ με κάποιο συγκεκριμένο όνομα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόκληση και θέλω να αγωνίζομαι με τους καλύτερους. Μόνο τότε νιώθω ικανοποιημένος, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Prizefighting: Τι σχέδια έχεις για μετά τα Αμαρύσια;

Ν.Θ.:  Τα σχέδιά μας με το δάσκαλό μου είναι πολλά. Εμένα η δουλειά μου είναι να έχω μέσα το κεφάλι και να δουλεύω σκληρά για να είμαι συνεχώς έτοιμος για ότι δυνατό βρίσκετε μπροστά μας. Αυτό που θέλω σίγουρα να καταφέρω, τώρα που επέστρεψα δυνατά, είναι να κλειδώσω την κατηγορία μου. Θέλω τα 69 κιλά να λένε μόνο το όνομα μου. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο αλλά αυτό είναι που με κάνει να το θέλω όλο και πιο πολύ.

Prizefighting: Έχεις βλέψεις να κάνεις το βήμα στον επαγγελματικό χώρο κάποια στιγμή;

Ν.Θ.:  Όσον αφορά τον επαγγελματικό χώρο, σίγουρα θα αγωνιστώ και εγώ τον άλλο μήνα για την πρόκριση(στο National AIBA Pro Boxing Championship) και σίγουρα θέλω να ανοίξω τα φτερά μου και να προχωρήσω σιγά σιγά προς τα μεγάλα σαλόνια της πυγμαχίας. ‘Άλλωστε αν πω και όχι θα είναι ψέματα. Αυτό είναι το όνειρο κάθε αθλητή αλλά πιστεύω πως το κάθε πράγμα έρχεται στο καιρό του.