Νίκη με πλειοψηφική απόφαση για τον Canelo Alvarez ενάντια στον Gennady Golovkin

O Canelo Alvarez κατάφερε να επικρατήσει επί του Gennady Golovkin στο μεταξύ τους rematch σε έναν κοντινό αγώνα.

Ο πρώτος γύρος ήταν αρκετά αναγνωριστικός, με τον GGG να επιχειρεί πολλαπλά jab και τον Canelo να ψάχνει ευκαιρίες για counter χωρίς κάποιος από τους δύο πυγμάχους να καταφέρνει κάτι σημαντικό.

Ο Canelo ενεργοποίησε και αυτός το jab του στον δεύτερο γύρο και κατάφερε περάσει κάποιους κοντινούς συνδυασμούς και ένα βαρύ hook στο σώμα του Καζάκου. Ένα κόψιμο πάνω από το μάτι δεν φάνηκε να σταματάει τον GGG ο οποίος συνέχισε να πιέζει με το μπροστινό του χέρι καθώς ο Canelo αναζητούσε περισσότερο βαριά χτυπήματα στο σώμα.

Ο Alvarez συνέχισε να βρίσκει στόχο με συνδυασμούς αλλά ο Golovkin κατάφερε να περάσει ένα uppercut που ταρακούνησε τον Canelo χωρίς όμως να ανακόψει την επιθετική του τάση. Ο GGG συνέχισε την τακτική των πολλαπλών jab και στον τέταρτο γύρο αλλά ο Canelo φαινόταν να ορίζει τον ρυθμό του αγώνα και να κινείται προς τα μπροστά, βρίσκοντας και πάλι στόχο με χτυπήματα στο σώμα.

Η πίεση του μεξικανού συνεχίστηκε και στον 6ο γύρο με αμφότερους τους αθλητές να επιχειρούν jab. Η δράση συνεχίστηκε στο κέντρο του ρίνγκ με τον Canelo να πετυχαίνει ακόμα ένα βαρύ κροσέ στο σώμα του αντιπάλου του.

 

Οι δύο μαχητές αντάλλαξαν δυνατά χτυπήματα στον 7ο γύρο με τον GGG να αυξάνει την επιθετικότητά του και προκαλεί αιμορραγία στον Alvarez στο δεύτερο περίπου λεπτό. Ο Alvarez φαινόταν αποφασισμένος να μην επαναλάβει τα λάθη του πρώτου αγώνα και συνέχισε να κινείται προς τα μπροστά, παρά την συνεχή πίεση που δεχόταν.

Ο 9ος γύρος προσέφερε θέμα τους οπαδούς καθώς και οι δύο πυγμάχοι βρήκαν στόχο με βαριά χτυπήματα κοντά στο κέντρο του ρίνκ. O Canelo κατάφερε να συνδυάσει ένα βαρύ αριστερό κροσέ με ακόμα ένα χτύπημα στο σώμα και ο GGG προσγείωσε ένα αντίστοιχο αριστερό κροσέ προς το τέλος του γύρου.

Ένα δεξί κροσέ του GGG ζάλισε τον Canelo στις αρχές του 11ου γύρου αλλά ο Μεξικανός παρέμεινε στον αγώνα και κατάφερε να συνέλθει λίγο αργότερα καθώς ο Golovkin έψαχνε μεθοδικά το χτύπημα που θα του απέφερε το ΚΟ.

Οι δύο τελευταίοι γύροι συνεχίστηκαν με παρόμοιο ρυθμό και τον Golovkin να χρησιμοποιεί το jab του για να ανοίξει χώρο για κάποιο δυνατότερο χτύπημα και τον Alvarez να χρησιμοποιεί συνδυασμούς για να στήσει ένα βαρύ χτύπημα στο σώμα. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε brawl κατά την διάρκεια των τελευταίων λεπτών, με τους δύο μαχητές να κυνηγάνε κάποιο σημαντικό χτύπημα αλλά αμφότεροι να δείχνουν πολύ κουρασμένου για να το πετύχουν.

 

Το μεγάλο match ολοκληρώθηκε με τους 2 κριτές να δείχνουν νικητή τον Μεξικανό (114-114, 115-113, 115-113) σε μια απόφαση που θα συζητηθεί έντονα τους ερχόμενους μήνες.