Νίκη για τον Adesanya με ομόφωνη απόφαση επί του Silva

O Israel Adesanya κατάφερε να παραμείνει αήττητος στην καριέρα του στο ΜΜΑ, επικρατώντας με ομόφωνη απόφαση επί του Anderson Silva.

Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν τον αγώνα επιφυλακτικά με τον Adesanya να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στον πρώτο γύρο. Ο Silva φάνηκε σκουριασμένος από την αγωνιστική αποχή και δυσκολεύτηκε να βρει τον ρυθμό του ενώ στον πρώτο γύρο δέχτηκε ένα δεξί κροσέ το οποίο τον ζάλισε φανερά. Ο Βραζιλιάνος συνήλθε γρήγορα και επιχείρησε να αντεπιτεθεί εκρηκτικά αλλά ο Adesanya έδειξε έτοιμος και είχε τον έλεγχο της απόστασης.

Ο Spider κατάφερε να μπει στο κλίμα στον δεύτερο γύρο όπου και είχε και την καλύτερή του στιγμή όταν βρήκε στόχο με ένα δεξί counter το οποίο ακολούθησε με ένα ακόμα κροσέ που ζάλισε τον Adesanya. Ο «Stylebender» αντέδρασε γρήγορα και ξέφυγε από την δύσκολη θέση ενώ λίγο αργότερα δραπέτευσε από το clinch που επιχείρησε ο Silva.

Ο Adesanya επιχείρησε πολλαπλά low kicks για να κατεβάσει την άμυνα του Βραζιλιάνου έτσι ώστε να περάσει κάποιο χτύπημα στο κεφάλι. Έφτασε κοντά στο να το πετύχει στον τρίτο γύρο όταν αστόχησε για μερικά εκατοστά με ένα high kick. Ο Silva εφάρμοσε την γνωστή του στρατηγική και κατέβασε τα χέρια του, προκαλώντας τον αντίπαλό του αλλά ο Adesanya προσπάθησε να πλησιάσει σε καμία περίπτωση κατά την διάρκεια του αγώνα, γνωρίζοντας πως υπάρχει πιθανότητα να δεχτεί κάποιο από τα χαρακτηριστικά counter του Silva.

O αγώνας τελείωσε με τους δύο αθλητές να ανταλλάσσουν υποκλίσεις στο κέντρο του οκταγώνου και οι κριτές αντάμειψαν τον Adesanya με την ομόφωνη απόφαση (29-28, 30-27, 30-27).