Νέα προσπάθεια για την δημιουργία συνδικάτου μαχητών ΜΜΑ

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλαπές προσπάθειες από αθλητές και διάφορους άλλους παράγοντες να δημιουργηθεί μια Ένωση/Σωματείο όπου οι αθλητές ΜΜΑ θα μπορούν να οργανωθούν.

Αν και η, δυσμενής για τους αθλητές, συμφωνία με την Reebok φάνηκε να ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες αυτές, μέχρι στιγμής οι περισσότερες δεν φάνηκαν να έχουν οποιοδήποτε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η αντιπρόσωποι της περσινής προσπάθειας για δημιουργία Σωματείου

Η τελευταία απόπειρα για την δημιουργία μιας οργάνωσης είναι το «Project Spearhead», το οποίο ενορχηστρώθηκε από τον δικηγόρο εργατικού δικαίου Lucas Middlebrook και την αθλήτρια MMA, Leslie Smith.

Αυτό που φαίνεται να διαχωρίζει το «Project Spearhead» από τις υπόλοιπες Ενώσεις/Σωματεία είναι πως διαθέτει έναν πιο καθαρό και ακριβή τρόπο δράσης με αποτέλεσμα να γίνεται πιο κατανοητό από τους αθλητές και να λειτουργεί μέσα σε ένα πιο ευκρινές νομικό πλαίσιο.

Οι εκπρόσωποι του P.S. δηλώνουν πως οι μαχητές του UFC δεν είναι ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά ούτε και ιδιωτικοί υπάλληλοι και παρόλα αυτά αντιμετωπίζουν μόνο τα μειονεκτήματα και των δύο ιδιοτήτων.

Σύμφωνα με τον Middlebrook, σκοπός του P.S. είναι να ορίσει την νομική οντότητα των μαχητών και να διασφαλίσει πως θα λαμβάνουν τα προνόμια και την νομική προστασία που τους ορίζει ο νόμος.

Επί της παρούσης οι εκπρόσωποι του προγράμματος συγκεντρώνουν υπογραφές με σκοπό να τις παρουσιάσουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων. Συγκεκριμένα δηλώνουν:

Μόλις το 30% των μαχητών έχουν υπογράψει την κάρτα θα έχουμε περίπου 150 κάρτες και θα τις υποβάλουμε στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB), όπου η NLRB θα εξετάσει έναν κατάλογο 11 παραγόντων για να αποφασίσει αν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή ιδιωτικοί υπάλληλοι. Οι εξωτικοί χορευτές και οι εργαζόμενοι του FedEx, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία για να ανακτήσουν τους μισθούς και τα οφέλη που στερήθηκαν και να σχηματίσουν συνδικάτα. Εάν το NLRB διαπιστώσει ότι είμαστε ιδιωτικοί υπάλληλοι, τότε προχωράμε με αυτό το σχέδιο. Εάν το NLRB δεν διαπιστώσει ότι είμαστε ιδιωτικοί υπάλληλοι, τότε είμαστε ακόμα ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν μπορούμε να γίνουμε Σωματείο. Ωστόσο, εάν συμβεί αυτό, μπορούμε να συνεχίσουμε να συσπειρωνόμαστε και να επικεντρωθούμε στην βελτίωση του επαγγέλματός μας. Δεν θα κυκλοφορήσουν ονόματα ούτε από το NLRB ούτε από τους διοργανωτές του Project Spearhead, οπότε όλοι μπορούν να υπογράψουν χωρίς να ανησυχούν για αντίποινα από το UFC.

 

Η κάρτα που υπογράφουν οι αθλητές