Μάνατζερ Jon Jones: «Κατά 95% ο Jon θα αγωνιστεί εντός του 2018»

Ο Maiki Kalwa μίλησε στην εκπομπή του Luke Thomas και εξέφρασε την σιγουριά του πως ο Jones δεν θα αργήσει να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ο Jones είχε βρεθεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. αμέσως μετά την νίκη του επί του Daniel Cormier η οποία μετατράπηκε στην πορεία σε No Contest. Ο Jones είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση το 2016, όταν το δείγμα αίματος που είχε δώσει πριν τον αγώνα του με τον DC στο UFC 200 φάνηκε να περιέχει αντιοιστρογόνες ουσίες. Ο πρώην πρωταθλητής της lhw κατηγορίας είχε τότε ρίξει την ευθύνη σε «μολυσμένα» με απαγορευμένες ουσίες χάπια στυτικής δυσλειτουργίας, κάτι που απέδειξε κατά την επίσημη ακρόαση μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον χρόνο της υποχρεωτικής απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Αν ο Jones βρεθεί ένοχος στην επερχόμενη ακροαματική διαδικασία θα αντιμετωπίσει ποινή 2-8 ετών, αναλόγως με τα ελαφρυντικά που θα του αναγνωρίσει το δικαστήριο.

Ο Kalwa είπε:

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη εικόνα πάνω στο θέμα. Έχουμε ακρόαση με την Αθλητική επιτροπή της Καλιφόρνια και ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει με την έρευνα της USADA μέχρι τότε. Ελπίζουμε να έχουν πάει όλα καλά μέχρι τότε. Υποθέτω πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα το έχουμε λύσει και θα ξέρουμε πως θα προχωρήσουμε. Θα έλεγα πως έχει 95% πιθανότητα να αγωνιστεί (ο Jones) μέσα στο 2018. 

Αν η USADA είναι σοβαρός οργανισμός, που νομίζω πως είναι, και δεχτεί όλες τις πληροφορίες που έχουμε δώσει και τις συνεντεύξεις που έχει πάρει και όσα έχει δει, σίγουρα θα ξέρει πως ο Jones δεν πήρε καμία ουσία επίτηδες. 

Πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος Υγείας και Απόδοσης των Αθλητών του UFC, Jeff Novitzky, είχε εκφράσει παρόμοια άποψη στο podcast του Joe Rogan:

Δεν πιστεύω απαραίτητα πως θα επιβάλλουμε 4ετη τιμωρία για δεύτερο παράπτωμα αν στην περίπτωση του πρώτου παραπτώματος είχε αποδειχθεί πως ο αθλητής δεν «έκλεψε» εν γνώση του και απλά λειτούργησε επιπόλαια. Δεν βγάζει και πολύ νόημα ένας αθλητής του UFC, εδικά ένας διεκδικητής του τίτλου όπως ο Jon Jones οποίος γνωρίζει πως περνάει από συχνούς ελέγχους, να χρησιμοποιεί αυτήν την ουσία αν προσπαθεί να κλέψει. Νομίζω πως η USADA του έκανε και άλλο ένα τεστ δύο μήνες μετά το θετικό τέστ και βρέθηκε αρνητικός σε απαγορευμένες ουσίες. Αυτό δείχνει πως η ουσία μπήκε στον οργανισμό του κάποια στιγμή μετά τις 7 ή 8 Ιουλίου και η ποσότητα της ουσίας ήταν μικρή.

Η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασία του Jones δεν έχει οριστεί ακόμα αλλά υπολογίζεται περίπου στις αρχές Μαρτίου.