Και επίσημα Joanna Jedrzeczyk vs. Valentina Sevchenko στο UFC 231

Η Joanna Jedrzeckzyk θα αντιμετωπίσει την Valentina Sevchenko για τον τίτλο της flyweight κατηγορίας του UFC.

Μετά την απόσυρση της πρωταθλήτριας Nico Montano από το UFC 228 εξαιτίας προβλημάτων κατά το weight cut, η οποία συνοδεύτηκε και από την αφαίρεση του τίτλου της, το UFC έψαχνε αντίπαλο για Valentina Sevchenko για έναν αγώνα που θα κρίνει το μελλοντικό νούμερο 1 της κατηγορίας.

H Joanna είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει την «Bullet» ενώ οι δύο αθλήτριες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 3 φορές στο παρελθόν, όταν αμφότερες αγωνίζονταν στο στυλ του Muay Thai. Η Sevchenko είχε τα ηνία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με την Jedrzeckzyk να δηλώνει:

Σέβομαι πολύ την Valentina και την θεωρώ φοβερή αθλήτρια. Στο ΜΜΑ υπάρχουν πολλές περισσότερες παράμετροι και έχω εξελιχθεί πολύ σαν μαχήτρια. Θα ήταν ένας καλός αγώνας.

Η Joanna έχασε τον τίτλο της από την Rose Namajunas ενώ ηττήθηκε και στο rematch σε έναν αρκετά κοντινό αγώνα.

Η Sevchenko κατάφερε να επικρατήσει επί της Priscila Cachoeira στο ντεμπούτο της στην νεοσύστατη flyweight κατηγορία ενώ είχε αντιμετωπίσει και την Amanda Nunez για τον τίτλο της bantamweight κατηγορίας. Η ήττα της Ουκρανής αμφισβητήθηκε έντονα από την ίδια και μια μερίδα τον οπαδών με το UFC να δείχνει ανοιχτό σε ενδεχόμενο rematch.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Toronto στις 8 Δεκεμβρίου.