Η pound for pound λίστα με τους καλύτερους Έλληνες MMAer σύμφωνα με το Tapology

Το Tapology, γνωστό site στατιστικών για ΜΜΑ, εξέδωσε για πρώτη φορά την λίστα με τους καλύτερους Έλληνες MMAer.

Η επιλογή των αθλητών που στελεχώνουν τα rankings σύμφωνα με το site γίνεται μέσω αλγορίθμου ο οποίος υπολογίζει μια σειρά από μεταβλητές (ρεκόρ αντιπάλων, δυναμική της διοργάνωσης που αγωνίζονται κλπ) και αξιολογεί τους μαχητές αναλόγως.

Η χρήση του αλγορίθμου προκαλεί κάποιες δυσκολίες στην αξιολόγηση, ειδικά στην τοποθέτηση των μαχητών στην ανάλογη κατηγορία βάρους που αγωνίζονται και τα προβλήματα που προκύπτουν θα διορθωθούν εν καιρώ.

Η λίστα περιλαμβάνει rankings για όλες τις κατηγορίες βάρους ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική κατηγορία για τους καλύτερους pound for pound αθλητές η οποία είναι:

1. Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ο μαχητής του EFL Academy, ο οποίος πρόσφατα σημείωσε ΤΚΟ επί του Marcel Fortuna, καταλαμβάνει την πρώτη θέση της λίστας με ρεκόρ 11-3. Ο Μιχαηλίδης βρίσκεται επίσης και στην πρώτη θέση των Ελλήνων middleweights ενώ ταξινομείται και στην 6 θέση των μαχητών στα Βαλκάνια.

 

2. Παναγιώτης Στρουμπούλης

Με ρεκόρ 12-6 ο Παναγιώτης Στρουμπούλης καταλαμβάνει την δεύτερη θέση της λίστας έχοντας επιστρέψει πρόσφατα στην ενεργό δράση μετά από 2ετή απουσία. Ο Στρουμπούλης έχει σημειώσει νίκες ενάντια σε μαχητές όπως οι Λεονάρδος Σίνης, Ηρακλής Γρηγοριάδης, Παναγιώτης Σερδές, Ρόμπερτ Ογανεσυάν και Πέτρος Σκαφιάς. Ο Στρουμπούλης βρίσκεται στην πρώτη θέση των Welterweights και στην δεύτερη των Ελλήνων middleweights πριν από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

3. Λεονάρδος Σίνης

Ο μαχητής από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας με ρεκόρ 9-3. Ο νεαρός MMAer έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντικές νίκες τα τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας να επικρατήσει επί αθλητών σαν τον Γιάννη Παλαιολόγο και τον Πέτρο Σκαφιά. Ο Σίνης αγωνίστηκε πρόσφατα και στην Ρωσία όπου ηττήθηκε με απόφαση από τον Vladimir Trusof.

 

4. Σταμάτης Μορούλης

Ο Σταμάτης Μορούλης καταλαμβάνει την 4η θέση της λίστας με συνολικό ρεκόρ 11-3. Ο Μορούλης προέρχεται από την ήττα του από τον Sergei Martinov στην Ρωσία η οποία σταμάτησε ένα σερί 8 συνεχόμενων επιτυχιών.

 

5. Αλέξης Σαββίδης

Ο Σαββίδης έχει καταφέρει να σημειώσει 16 νίκες και 8 ήττες στην μέχρι τώρα καριέρα του και καταλαμβάνει την 5η θέση της λίστας. Ο «Furious Kid» βρίσκεται επίσης στην 11η θέση των Βαλκάνιων featherweight, στην πρώτη θέση των Ελλήνων lightweight και featherweight. Ο Σαββίδης προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (Paddy Pimblett και Ylies Djiroun).

 

6. Manuel Gaxhja

Ο Gaxhja έχει καταφέρει να παραμείνει αήττητος στην μέχρι τώρα καριέρα του σημειώνοντας ρεκόρ 7-0 με την τελευταία του νίκη να έρχεται στο MCP 9 ενάντια στον Ραφαήλ Σκούρα. Ο Gaxhja, ο οποίος ζει και προπονείται επί της παρούσης στην Ολλανδία, βρίσκεται επίσης στην δεύτερη θέση των Ελλήνων lightweight πίσω από τον Αλέξη Σαββίδη.

 

7. Κλαούντιο Βετσάνι

Με τρεις συνεχόμενες νίκες ο Βετσάνι καταλαμβάνει την 7η θέση της λίστας. Ο αθλητής του «Pyrsos Team» αγωνίστηκε τελευταία φορά στο MCP 9 όπου και επιβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση ενάντια στον Βαλέριο Ακριτίδη ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει ΚΟ ενάντια στον Jani Ridasmaa στην Φινλανδία.

 

8. Μπερνάντο Σοπάι

Ο νεαρός MMAer έχει καταφέρει να σημειώσει 6 νίκες και 1 ήττα στην μέχρι τώρα πορεία του και προέρχεται από την ήττα του από τον Alexey Shaposhnikov στην Ρωσία. Ο Σοπάι βρίσκεται επίσης στην 1η θέση των Ελλήνων και Βαλκανίων Flyweight.

 

9. Γιάννης Παλαιολόγος

Με ρεκόρ 16-9, ο «Greek Emperor» καταλαμβάνει την 9η θέση της λίστας. Ο Παλαιολόγος προέρχεται από την γρήγορη νίκη του στο Cage Survivor 13 με ΤΚΟ στον πρώτο γύρο επί του Maxim Soroka. O «Παλέ» βρίσκεται επίσης στην 21 θέση των middleweight rankings της Πολωνίας και στην 3η των Ελλήνων welterweight.

 

10. Ανδρέας Τρικωμίτης

Ο Ανδρέας Τρικωμίτης βρίσκεται στην 10η θέση της λίστας με ρεκόρ 5-0. Ο Κύπριος μαχητής προέρχεται από την νίκη του επί του Robert Oganesyan και καταλαμβάνει επίσης την 41η θέση των αγγλικών ranking στην welterweight κατηγορία.

 

Αναλυτικά όλα τα ranking ΕΔΩ