Επίσημο το Rockhold vs. Weidman 2

Η φήμες που ήθελαν τον Luke Rockhold και τον Chris Weidman να συναντιούνται και πάλι στο οκτάγωνο αποδείχθηκαν αληθινές αφού κατά την διάρκεια της μετάδοσης του UFC 228 το rematch μεταξύ των δύο αθλητών ανακοινώθηκε και επίσημα.

O Chris Weidman βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή της καριέρας του αφού ηττήθηκε 2 συνεχόμενες φορές από τους Romero και Mousasi (ΚΟ και ΤΚΟ αντίστοιχα) πριν καταφέρει να επανέλθει στις επιτυχίες με την νίκη του ενάντια στον Kelvin Gastelum.

Ο Rockhold προέρχεται από την ήτα του από τον Yoel Romero με ΚΟ και ο ίδιος είχε αναφέρει αρκετές φορές πως θα ήθελε να μεταβεί στην light heavyweight κατηγορίας καθώς το weight cut του γίνεται όλο και πιο δύσκολο όσο μεγαλώνει σε ηλικία.

Οι δύο αθλητές είχαν βρεθεί αντιμέτωποι το 2015 στο UFC 194 όπου ο Rockhold κατάφερε να κερδίσει με ΚΟ και να κατακτήσει την ζώνη. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Weidman στην μέχρι τότε πορεία του και είχε ζητήσει άμεσο rematch από τον Καλιφορνέζο αθλητή. Το rematch οργανώθηκε για το UFC 199 αλλά ένας τραυματισμός του Weidman τον ανάγκασε να αποσυρθεί και να δώσει την θέση του στον Michael Bisping ο οποίος κατέκτησε την ζώνη μετά από το KO του επί του Rockhold.

O αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο UFC 230 της Νέας Υόρκης.