Επίσημο το rematch μεταξύ του Jon Jones και του Alex Gustaffson

Η ημερομηνία της επιστροφής του Jones στην ενεργό δράση ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από το UFC.

Ο πρώην πρωταθλητής της lhw κατηγορίας θα επιστρέχει στις 29 Δεκεμβρίου για να αντιμετωπίσει τον Alexander Gustaffson στο πολυαναμενόμενο μεταξύ τους rematch.

Ο Cormier, ο ο οποίος επανέκτησε την ζώνη της lhw μετά από τον αποτυχημένο έλεγχο ντόπινγκ του Jones, θα καθαιρεθεί από την θέση του και ο αγώνας της 29ης Δεκεμβρίου θα ορίσει τον νέο πρωταθλητή της κατηγορίας.

Ο Jones δεν έχει αγωνιστεί τους τελευταίους 14 μήνες καθώς τιμωρήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών από την USADA. Η τελευταία φορά που ο «Bones» βρέθηκε στο οκτάγωνο του UFC ήρθε τον Αύγουστο του 2017 όταν και επικράτησε με ΚΟ στον τρίτο γύρο επί του, αιώνιου, αντιπάλου του, Daniel Cormier.

Ο Gustaffson έχει επίσης απουσιάσει για αρκετούς μήνες από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις καθώς αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στον ώμο. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν η νίκη του με ΚΟ επί του Glover Texeira τον Μάιο του 2017.

Οι δύο αθλητές είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά το 2013 στο UFC 165 όπου και έλαβαν μέρος σε έναν πολύ κοντινό αγώνα. Το μεταξύ τους match ψηφίστηκε από τους οπαδούς και τους δημοσιογράφους ως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών και το UFC προσπάθησε να κανονίσει άμεσο rematch. Ο Gustaffson δεν μπόρεσε εν τέλει να αγωνιστεί καθώς ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να αποσυρθεί και αντικαταστάθηκε από τον Glover Texeira.