Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Cain Velasquez

O Daniel Cormier μίλησε στο MMA Hour και αναφέρθηκε στον επερχόμενο αγώνα του με τον Volkan Oezdemir όπως και για την επιστροφή του συναθλητή του, Cain Velasquez.

Είναι πολύ δύσκολο να προπονούμαι με τον Cain γιατί είναι πολύ καλύτερος από όλους τους άλλους στην σχολή, αλλά είναι καλό να τον έχω μαζί μου. Σαν φίλος του και σαν οπαδός του ΜΜΑ, το να τον βλέπω και μόνο να επιστρέφει και να κάνει αυτό που αγαπάει είναι φοβερό. Όλοι ξέρετε τι μπορεί να κάνει ο Cain στην heavyweight κατηγορία αν επιστρέψει. Μπορεί να τον δούμε σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές μάχες. 

Όταν αρχίζεις να έχεις τους τραυματισμούς που έχει ο Cain, χρειάζεσαι καιρό να αναρρώσεις. Και νομίζω πως εδώ και αρκετό καιρό, ο Cain πίεζε τον εαυτό του όταν έπρεπε να αναρρώνει και επίσης πιστεύω πως αυτήν την φορά πήρε τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως. Αυτήν την φορά θα κάνει μια πορεία που θα μπορέσει να διατηρήσει.

Είχε πολλούς τραυματισμούς σε λάθος χρόνο. Έχει χάσει σχεδόν 5 χρόνια από την καριέρα του. Φαντάζεστε πως θα ήταν το βιογραφικό του Cain αν δεν είχε μείνει έξω 5 χρόνια; Νομίζω πως πλέον έχει βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία το σώμα του θα μπορέσει να ακολουθήσει την επιθετικότητά του και την θέλησή του να προπονείται και θα του επιτρέψει να κάνει μια μεγάλη πορεία πριν κλείσει την καριέρα του. 

Ο Cain Velasquez δεν έχει αγωνιστεί μετά την νίκη του επί του Travis Browne στο UFC 200 εξαιτίας των χρόνιων τραυματισμών που αντιμετωπίζει. Θα αγωνιζόταν ενάντια στον Stipe Miocic για τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά το UFC τον απέσυρε από τον αγώνα όταν δήλωσε πως οι τραυματισμοί που έχει στην μέση απαιτούν εγχείρηση και πως αισθάνεται πόνους ακόμα και όταν στέκεται όρθιος.

Ο Velasquez έχει δεχτεί κριτική για τον τρόπο με τον οποίον προπονείται και ο Dana White έχει καταφερθεί ενάντια στον προπονητή του, Javier Mendez, τον οποίο κατηγορεί για τους πολλαπλούς τραυματισμούς που προκύπτουν στην ΑΚΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του.