Εμφατική νίκη για τον Kamaru Usman επί του Demian Maia στην Χιλή (Περιγραφή αγώνα)

Ο Kamaru Usman κατάφερε να επικρατήσει επί του Demian Maia στην χθεσινή μεταξύ του αναμέτρηση στο UFC της Χιλής.

Ο πρώτος γύρος ήταν ανταγωνιστικός με τον Maia να πετυχαίνει takedown και να γίνεται ο πρώτος μαχητής που καταφέρνει να στείλει τον Usman στο έδαφος αλλά ο Νιγηριανός σηκώθηκε γρήγορα με τους δύο μαχητές να καταλήγουν κόντρα στο πλέγμα. Ο Maia εγκλώβισε τον Usman για λίγη ώρα σε αυτήν την θέση με τον διαιτητή να σταματάει την αναμέτρηση για καθυστέρηση. Ο Maio κατάφερε να περάσει αρκετά jab και ένα αριστερό overhand που φάνηκε να προβληματίζει τον αντίπαλό του πριν ο πρώτος γύρος τελειώσει.

Από τον δεύτερο γύρο και μετά, ο Usman ανέλαβε να ηνία του αγώνα καθώς απαντούσε συνεχώς με counter στις προσπάθειες για takedown του αντιπάλου του. Ο Maia συνέχισε τις προσπάθειες για takedown αλλά ο Usman χρησιμοποιούσε πετυχημένα sprawl για να κρατήσει τον αγώνα στην όρθια μάχη.

Ο Maia έδειξε να κατεβάζει τους ρυθμούς του από τον τρίτο και μετά ενώ δεν μπορούσε να βρει λύσεις ενάντια στα συνεχόμενα sprawl του Usman. Ο Usman πέρασε ένα βαρύ δεξί uppercut προς το τέλος του τρίτου γύρου με τον Maia να οπισθοχωρεί φανερά προβληματισμένος. Ο Βραζιλιάνος επιχείρησε ακόμα ένα takedown το οποίο ο Usman μπλόκαρε με επιτυχία πριν το τέλος του γύρου.

Ο τέταρτος γύρος είδε τον Usman να περνάει ένα βαρύ δεξί χέρι που έστειλε τον Maia στο καναβάτσο. Ο Νιγηριανός ακολούθησε τον αντίπαλό του στο έδαφος και πέρασε μερικά χτυπήματα στο ground and pound χωρίς όμως να καταφέρει να τελειώσει τον αγώνα. Ο Usman προσπάθησε να πιάσει τον αντίπαλο του σε ένα front headlock αλλά μόλις ο Maia προσπάθησε να τον βάλει στην guard του σηκώθηκε και απομακρύνθηκε άμεσα. Ο Usman κατάφερε να σταματήσει ακόμα ένα takedown του αντιπάλου του με ένα sprawl πριν το τέλος του γύρου με τον Maia να δείχνει εμφανώς κουρασμένος.

Ο πέμπτος γύρος ξεκίνησε και πάλι με μια προσπάθεια για takedown και ένα sprawl από τον Usman και συνεχίστηκε με αυτόν τον τρόπο μέχρι το τέλος του. Ο Maia προσπάθησε να βάλει τον Usman στην guard του σε τρεις ακόμα περιπτώσεις ενώ στο τέταρτο λεπτό βρέθηκε ξαπλωμένος στο έδαφος και ένευσε στον Usman να κατέβει μαζί του, χωρίς όμως να προκαλέσει κάποια αντίδραση από τον Νιγηριανό. Ο αγώνας τελείωσε και οι κριτές απένειμαν την ομόφωνη απόφαση τον Kamaru Usman, o οποίος επεκτείνει το ρεκόρ του σε 13-1.