Διχασμένοι οι Έλληνες οπαδοί για τα επεισόδια στο UFC 229

Ο πολυαναμενόμενος αγώνας μεταξύ του Conor Mcgregor και του Khabib Nurmagomedov σημαδεύτηκε από την σοβαρή συμπλοκή μεταξύ του Νταγκεστανού και της ομάδας του με την αντίστοιχη του «Notorious».

Ο μισθός του Nurmagomedov έχει παρακρατηθεί από την Αθλητική Επιτροπή της Νεβαδα και αναμένεται η τιμωρία του από το δικαστήριο η οποία μπορεί να περιλαμβάνει αποβολή αρκετών μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η σημαντική νίκη του Khabib επισκιάστηκε από τις αμέτρητες συζητήσεις γύρω από τα αίτια των πράξεών του και το αν αυτές ήταν δικαιολογημένες ή όχι.

Ο McGregor είχε επιτεθεί στο λεωφορείο που μετέφερε τον Nurmagomedov στο στάδιο πριν τον αγώνα του ενάντια στον Al Iaquinta ενώ κατά την διάρκεια των εβδομάδων πριν τον αγώνα εξαπέλυσε πολλαπλές προσβολές προς τον ίδιο, τον πατέρα του και την ομάδα του.

Το prizefighting.gr διεξήγαγε ψηφοφορία ανάμεσα στους Έλληνες οπαδούς σχετικά με το αν θεωρούν πως οι αντιδράσεις του Ιρλανδού μπορούν να δικαιολογηθούν από το προκλητικό trash talking του Conor με τα αποτελέσματα να δείχνουν πλήρη διχασμό στις απόψεις.

Συγκεκριμένα, το 51 τοις εκατό των Ελλήνων οπαδών που απάντησαν στην έρευνα δήλωσαν πως η επίθεση του Nurmagomedov δικαιολογείται με το 49 τοις εκατό να εκφράζει την δυσφορία του για τα επεισόδια. Ενδεικτικό του πόσο κοντινό ήταν το αποτέλεσμα είναι η διαφορά των ψήφων με 442 ΝΑΙ και 426 ΟΧΙ.

Το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες όπως και οι συνέπειες που μπορεί να έχει στην πορεία του αθλήματος.