Βellator 185: Αμφιλεγόμενη νίκη για Mousasi, neck crank από τον Neiman Gracie και ήττα-έκπληξη για Hardy

Σκληρό καλωσόρισμα

Ο Alexander Shlemenko αποδείχθηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος για τον Mousasi και οι δυο τους έδωσαν ένα σκληρό αγώνα με συνεχόμενη δράση. Ο Mousasi, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην διοργάνωση δέχτηκε ένα βαρύ overhand στην αρχή του αγώνα που του δημιούργησε πρήξιμο στο μάτι και μείωσε την ορατότητά του. Ο Schlemenko δεν κατάφερε να αμυνθεί στο takedown του Mousasi και οι δύο κατέληξαν στο έδαφος με τον Ολλανδό να κυνηγάει το rear-naked choke αλλά να μην καταφέρνει να πετύχει κάτι σημαντικό.

Ο δεύτερος γύρος δεν διέφερε πολύ από τον πρώτο, με τον Mousassi να προσπαθεί συνεχώς να πάει το παιχνίδι στο έδαφος και τον Schlemenko να απειλεί με μακρινά χτυπήματα, χωρίς όμως να μπορεί να ελέγξει την απόσταση.

Στον τρίτο γύρο, ο Schlemenko έγινε πολύ επιθετικός και πέρασε χτυπήματα καθώς ο Mousassi παρέμεινε σε πιο παθητικό ρόλο. Οι κριτές της αναμέτρησης έδωσαν όλους τους γύρους στον Mousassi ενώ αρκετοί θεατές έδειξαν την δυσαρέσκειά τους γιουχάροντας την απόφαση.

Εύκολα ο Neiman

Στο co main event της βραδιάς, ο Neiman Gracie δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Zac Bucia και είχε τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα. Ο Neiman κατάφερε να οδηγήσει την μάχη στο έδαφος εύκολα και στην συνέχεια προσπάθησε να ολοκληρώσει ένα rear-naked choke και μια omoplata. O Bucia ήταν φανερά σε πολύ μειονεκτική θέση αλλά κατάφερε να αμυνθεί στις υποταγές μέχρι το τέλος του γύρου.

Στον δεύτερο γύρο ο Neiman ακολούθησε την ίδια ακριβώς τακτική και μετά από μια ακόμα προσπάθεια για rear-naked choke πέρασε σε neck crank και τελείωσε τον αγώνα.

Βαριά ήττα για Hardy

Η πολλά υποσχόμενη Heather Hardy έπεσε θύμα έκπληξης στον αγώνα της ενάντια στην Kristina Williams. Η πρώην πυγμάχος έδειξε μεγάλα κενά στην άμυνά της ειδικά απέναντι στα λακτίσματα της Williams με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα βαρύ round kick που της προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία από την μύτη. Ο γιατρός στην συνέχεια εξέτασε την πληγή και αποφάσισε σωστά να διακόψει τον αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Gegard Mousasi vs. Alexander Shlemenko: Mousasi με ομόφωνη απόφαση (29-28, 29-28, 29-28)
  • Neiman Gracie vs. Zak Bucia: Gracie με υποταγή (neck crank) – Round 2, 2:27
  • Kristina Williams vs. Heather Hardy: Williams με διακοπή από το γιατρό– Round 2, 2:00
  • Ryan Quinn vs. Marcus Surin: Quinn με ομόφωνη απόφαση (29-28, 29-28, 29-28)
  • Lisa Blaine vs. Ana Julaton: Blaine με πλειοψηφική απόφαση (29-28, 28-29, 29-28)