Αποβάλλεται προσωρινά ο Canelo εξαιτίας του αποτυχημένου ντόπινγκ τέστ

Η Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα απέβαλε χθες προσωρινά τον Canelo Alvarez αφού δεν κατάφερε να περάσει το ντόπινγκ τεστ στις αρχές του μήνα.

Ο Alvarez θα χρειαστεί να βρεθεί ενωπίων της επιτροπής στις 10 Απριλίου για να περάσει από ακροαματική διαδικασία μέσω της οποίας θα κριθεί το μέλλον του αγώνα του ενάντια στον Gennady Golovkin.

Το δείγμα του Μεξικανού πυγμάχου φαίνεται να περιείχε την ουσία κλενβουτερόλη (clenbuterol) η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από αθλητές για την μείωση του βάρους τους.

Η συγκέντρωση της ουσίας στο δείγμα του Alvarez ήταν μικρή και σύμφωνα με την ανακοίνωση του promotion «προκύπτει από κατανάλωση μολυσμένου μεξικανικού κρέατος και παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλους αθλητές από την ίδια χώρα».

Το clenbuterol χρησιμοποιείται αρκετά συχνά από την βιομηχανία του κρέατος καθώς προωθεί την ανάπτυξη των βοοειδών, αρνιών και χοίρων και έχουν προκύψει πολλαπλά περιστατικά κατά τα οποία οι αθλητές απέδειξαν πως κατανάλωσαν μολυσμένο κρέας.

O μεξικανός πυγμάχος θα κληθεί να αποδείξει πως κατανάλωσε όντως μολυσμένο κρέας και δεν έκανε χρήση της ουσίας εν γνώση του ενώ ζήτησε υποβληθεί σε περισσότερα τεστ για να αποδείξει την αθωότητά του.

Είμαι ένας αθλητής που σέβεται το άθλημα και εκπλήσσομαι και ενοχλούμαι από όλο αυτό επειδή δεν μου έχει ξανασυμβεί. Θα υποβληθώ σε όλα τα τέστ που χρειάζεται να κάνω για να ξεκαθαρίσω αυτήν την ντροπιαστική κατάσταση και πιστεύω πως στο τέλος θα υπερισχύσει η αλήθεια. 

Τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί όπως και τα έσοδα που θα προκύψουν από τον αγώνα μεταξύ του Canelo και του GGG είναι τεράστια και πολλαπλές πηγές αναφέρουν πως οι παράγοντες του match θέλουν να ξεπεράσουν την υπόθεση του ντόπινγκ όσο πιο γρήγορα γίνεται.