Ανοιχτός στο να υπογράψει τον Ben Askren στο UFC δηλώνει ο Dana White

Με ρεκόρ 18-0, o Ben Askren παραμένει ο πιο επιτυχημένος μαχητής που δεν υπέγραψε ποτέ με την Zuffa και το UFC.

Το 2013 και ενώ ο Askren συνέχιζε να αγωνίζεται στο Bellator, υπήρξε έντονη φημολογία πως ο Αμερικανός παλαιστής βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με το μεγαλύτερο ΜΜΑ promotion του πλανήτη. Παρόλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφόρησαν με αποτέλεσμα ο Askren να συνεχίσει την καριέρα του στο ONE όπου και έγινε πρωταθλητής και παρέμεινε αήττητος μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Ο Askren είχε γίνει θέμα συζήτησης εξαιτίας της άρνησης του Dana White να τον εντάξει στις τάξεις του UFC όταν αφέθηκε ελεύθερος από το Bellator. Ο «Funky» έχει καταφερθεί κατά καιρούς με σκληρές εκφράσεις ενάντια στον ισχυρό άνδρα του UFC αποκαλώντας τον «κλέφτη» και «κάθαρμα». Ο White από την πλευρά του δικαιολόγησε την απόφασή του να μην υπογράψει τον Askren, χαρακτηρίζοντάς τον «βαρετό».

Παρόλα αυτά, σε τελευταία του συνέντευξη στο BJPENN.com, ο White δήλωσε ανοιχτός σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον Αμερικανό παλαιστή αν και εφόσον το συμβόλαιό του με το ONE έχει λήξει.

O Ben Askren έχει συμβόλαιο με το ONE. Με πήρε τηλέφωνο πριν από μερικούς μήνες και μου είπε: «Τι πιθανότητες υπάρχουν να μιλήσουμε για να με βάλετε στο UFC;» Και εγώ του είπα: «Μπορούμε σίγουρα να συζητήσουμε».

Και του είπα: «Πρέπει να μου στείλεις ένα γράμμα πριν καν σου μιλήσω ή συναντηθώ μαζί σου ή κάνω οτιδήποτε. Χρειάζομαι ένα γράμμα που λέει πως δεν έχεις συμβόλαιο αλλού και μπορείς να κάνεις ότι θες. Έχει ακόμα συμβόλαιο. Έχει συμβόλαιο με το ΟΝΕ και θα πρέπει να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του μαζί τους.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο White εμφανίζει οποιαδήποτε πιθανότητα να εντάξει τον Askren στο δυναμικό του UFC ενώ ο ίδιος ο αθλητής έχει πολλάκις δηλώσει πως θα ήθελε να αγωνιστεί με τον GSP αλλά και τον Khabib Nurmagomedov.