Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Ζημιογόνα για το άθλημα τα επεισόδια του UFC 229»

Στο πλαίσιο του αγώνα μεταξύ του Conor McGregor και του Khabib Nurmagomedov, το prizefighting.gr μίλησε με μερικούς απο τους πιο γνωστούς αθλητές και προπονητές του χώρου σχετικά με την άποψή του όσον αφορά τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος κατάφερε να προβλέψει το αποτέλεσμα του αγώνα, εξέφρασε την δυσφορία του για το περιστατικό λέγοντας:

Η γνώμη μου είναι πως τέτοιου είδους επεισόδια δεν πρέπει να γίνονται γιατί είναι ζημιογόνα για το άθλημα. Προσωπικά πιστεύω πως δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο αθλητές έχει δίκιο και ποιος όχι.

Όσον αφορά την τιμωρία που ίσως επακολουθήσει τα επεισόδια, θεωρώ πως η αθλητική επιτροπή της Νεβάδας οφείλει και πρέπει να φερθεί δίκαια απέναντι στον Khabib. Ο Conor δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις μετά το περιστατικό με το λεωφορείο και στο πλαίσιο αυτό, η τιμωρία του Nurmagomedov θα πρέπει να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. 

Το trash talking είναι μέρος του παιχνιδιού αλλά ίσως η επιτροπή ή κάποιος άλλος παράγοντας θα πρέπει να παίρνει θέση όταν ξεφεύγει από τα όρια και μπαίνουν στην μέση θρησκείες, οικογένεια και οποιοδήποτε άλλο ρατσιστικό σχόλιο.