Ίχνη αναβολικής ουσίας στο δείγμα του Jon Jones, μεταφέρεται το UFC 232

Η Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα αρνήθηκε να δώσει άδεια στον Jon Jones να αγωνιστεί στις 29 Δεκεμβρίου καθώς διαπίστωσε ίχνη «ασυνήθιστα» αποτελέσματα στον έλεγχο ντόπινγκ του πρώην πρωταθλητή.

Συγκεκριμένα, ο Jones βρέθηκε με ίχνη από την αναβολική ουσία Turinabol, την ίδια ουσία που είχε φανεί να έχει καταναλώσει πριν την προηγούμενη τιμωρία του.

Η USADA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπερασπίστηκε τον αθλητή και δήλωσε πως η ουσία είναι σε εξαιρετικά μικρή ποσότητα (ίχνη) και πιθανότατα υπάρχει στο αίμα του Jones από την προηγούμενη κατανάλωση:

Δεν ξέρουμε πολλά για τους μεταβολίτες. Η ουσία δεν είναι εγκεκριμένη πουθενά στον κόσμο. Παρόλα αυτά η USADA και άλλοι οργανισμοί αντι-ντόπινγκ θεωρούν πως τα αποτελέσματα οφείλονται στην προηγούμενη κατανάλωση. Υπάρχει περίπτωση ένας αθλητής να δώσει πολλαπλά αρνητικά δείγματα και αργότερα να υπάρξει ένα θετικό. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Κανείς δεν ξέρει πόσο διαρκεί αυτό, μπορεί να βρίσκεται στο σύστημα του Jones για πάντα. 

Το δείγμα θα εξεταστεί και πάλι και περιμένουμε να βρεθούμε και πάλι ενώπιον της επιτροπής της Νεβάδα. 

Έχουμε δηλώσεις από τρεις διαφορετικούς επιστήμονες και της WADA που λένε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Jones κατανάλωσε και πάλι την ουσία. Δεν είναι κάτι καινούργιο, έχει ήδη τιμωρηθεί για αυτό. 

Το UFC 232 δεν θα ακυρωθεί αλλά θα μεταφερθεί στην πολιτεία της California η οποία έχει ήδη χορηγήσει άδεια στον Jon Jones ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε πως τα αποτελέσματα οφείλονται σε προηγούμενη κατανάλωση.

Περισσότερα σύντομα.